Comunitat Valenciana

Oltra sobre la petició de Vox sobre col·lectius LGTBI: "Tenim l'obligació de preservar la seguretat de les persones"

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)
Mónica Oltra
Mónica Oltra
EUROPA PRESS
Mónica Oltra

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, s'ha referit a l'escrit presentat per Vox en Les Corts per a demanar documentació sobre ajudes a col·lectius LGTBI i dades de violència de gènere subratllant que en el govern autonòmic "tenen l'obligació de preservar la seguretat i la intimitat de les persones anònimes".

Oltra ha realitzat aquestes manifestacions abans de participar en la taula redona 'Leadership DNA' sobre la igualtat de gènere a preguntes dels mitjans sobre l'actuació del grup de Vox en el parlament valencià, on va presentar aquest dilluns dos sol·licituds de documentació sobre les subvencions a col·lectius LGTBI i les dades acumulades de violència de gènere a la Comunitat Valenciana, des de l'aprovació de la llei integral de 2004.

Hui mateix, el president de Les Corts, Enric Morera, ha anunciat que aquestes sol·licituds seran remeses a la Fiscalia especialitzada en delictes d'odi, racisme i xenofòbia.

Per la seua banda, Mónica Oltra ha fet notar que "un diputat o diputada té dos funcions constitucionals; el control del govern i la iniciativa parlamentària; per tant, tot el que tinga a veure amb eixe control, es complirà per part del govern en el dret que assisteix els diputats".

"EN CONTRA DE LA LLEI"

"Ara bé, -ha advertit- altres coses són les que no tenen a veure amb el dret del diputat o diputada i que, en alguns casos, poden anar fins i tot en contra de la llei, com la preservació de la intimitat de determinades persones que no tenen res a veure amb l'acció política".

Així mateix, ha advertit que açò "no és nou" i ha afirmat que "el PP en la legislatura passada va demanar tots els expedients complets de les dones en situació de violència de gènere, expedients que inclouen

informes psicològics i metges quan hi ha hagut lesions".

"Això és una cosa que no li importa a ningú i que no forma part de la funció constitucional d'un diputat, així se li va traslladar la

legislatura passada al Partit Popular", ha dit Oltra, que ha agregat que en tot el que siga "excedir-se del dret d'un diputat, el Consell

té l'obligació de preservar la seguretat i la intimitat de les persones anònimes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento