Comunitat Valenciana

Compromís i PSPV segueixen encallats en el Consistori

  • Els potencials socis no avancen en el pacte local enmig d'un ambient cada vegada més enrarit i amb acusacions creuades.
El portaveu del PSPV de València i membre de la comissió negociadora per al nou govern de la ciutat, Borja Sanjuán.
El portaveu del PSPV de València i membre de la comissió negociadora per al nou govern de la ciutat, Borja Sanjuán.
PSPV VALÈNCIA
El portaveu del PSPV de València i membre de la comissió negociadora per al nou govern de la ciutat, Borja Sanjuán.

La negociació que mantenen des de fa dues setmanes Compromís i el PSPV-PSOE per a aconseguir un pacte de Govern a l'Ajuntament de València segueix embossat. La vicealcaldia que demanen els socialistes per a Sandra Gómez va ser el primer escull, que va donar pas a una discrepància molt més àmplia, ja que totes dues formacions plantegen models de Govern diferents.

Aquest dilluns al matí, sense anar més lluny, en la desena reunió celebrada, els dos partits van intercanviar les seues propostes i van mostrar que l'acord encara segueix sense tancar-se. No obstant això, el clima de confiança entre tots dos socis potencials es va enrarir en afirmar des del PSPV que se senten “enganyats” perquè Compromís hauria negociat amb el PP els salaris dels regidors per a l'actual mandat, una cosa que tant la coalició de Ribó com els populars van desmentir.

Aquests són, ara, els principals aspectes que mantenen encallada la negociació per al Govern de coalició a l'Ajuntament.

LA VICEALCALDIA

Encara que des del PSPV s'afirma que la negociació del Govern local no es redueix a la vicealcaldia, plantegen “un model a imatge del Botànic” que “evidentment, contempla la vicealcaldia”, va afirmar aquest dilluns el portaveu de l'Executiva local, Borja Sanjuán. Des de Compromís plantegen deixar en mans del PSPV un càrrec de portaveu únic del Govern i la presidència del Ple, una cosa que també van proposar els socialistes per a Compromís.

MODELS DE GOVERN 

Compromís va proposar “trossejar més les àrees de Govern” i passar de set a nou, amb sis membres en la Junta de Govern enfront de quatre del PSPV. El PSPV planteja un Executiu local al 50% entre tots dos partits.

ELS SOUS, PENÚLTIM DESACORD 

Els socialistes van afirmar aquest dilluns a través d'un dur comunicat sentir-se “enganyats” en conéixer que Compromís estaria negociant “en paral·lel amb el PP” l'organització de l'Ajuntament, una cosa que inclouria els salaris dels regidors. Compromís “ha triat la via del PP i això suposa un abandó de la via progressista”, van assenyalar des del PSPV. Tant la coalició valencianista com el PP van desmentir aquest extrem.

Aquest dimarts, nova cita a dues bandes 

Els equips negociadors de tots dos partits tenen previst tornar a reunir-se aquest dimarts per a continuar aproximant postures. “Continuarem avançant en aquest contrast de models. Entenem que hui [per ahir] ha anat bé perquè hem pogut arribar a alguns consensos que entenem que són positius. Continuem treballant. S'han fet avanços i estem satisfets de com ha anat la reunió”, va exposar al final de la trobada el representant de Compromís Amadeu Mezquida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento