Comunitat Valenciana

El PP exigeix eliminar l'exigència del segon metge en els 'bous al carrer' abans que entre en vigor en 2020

  • El PP ha presentat aquest dilluns en Les Corts una proposició de llei per a derogar dos disposicions de la normativa d'espectacles públics que regulen la celebració dels festejos taurins, amb l'objectiu d'eliminar l'exigència del segon metge en les festes de 'bous al carrer' a la Comunitat Valenciana i així "no posar en risc 10.000 espectacles taurins".
Bous al carrer a Vilafamés
Bous al carrer a Vilafamés
AYUNTAMIENTO VILAFAMÉS - Archivo
Bous al carrer a Vilafamés

El diputat 'popular' Luis Martínez ha presentat la iniciativa en roda de premsa sis mesos abans que entre en vigor la disposició addicional cinquena a la Llei 14/2010 que obliga a comptar amb un segon metge a partir de 2020, amb la intenció de donar-li temps als grups parlamentaris i al Consell a "protegir una festa que se celebra en 250 municipis de la Comunitat i que corre perill".

Es tracta d'una qüestió que ha subratllat que "va causar molta revolada en entitats, organitzadors i ajuntaments valencians", la qual cosa ha assegurat que va motivar que s'aprovara una moratòria que va traslladar l'obligatorietat d'un segon mèdic a el 1 de gener del pròxim any, detalla el partit en un comunicat.

El grup del PP confia que la proposta reba el suport necessari de la resta de diputats per a aconseguir "protegir la festa dels 'bous al carrer'". Sobre este tema, el parlamentari ha destacat que la mitat dels espectacles taurins d'Espanya se celebren a la Comunitat, uns 10.000 espectacles a l'any, que "suposen una inversió de 36 milions d'euros, 14 milions dels quals es dediquen als serveis mèdics".

Davant aquesta situació, ha defès que "les administracions i els responsables polítics tenen l'obligació de protegir la festa, una festa que està implantada en 250 municipis de la Comunitat i que ara, sobretot en els municipis més xiquets, està en dubte".

"Amb la intervenció d'un metge era suficient, tal com se'ns ha traslladat en reiterades ocasions, cosa que feia viable la festa i una qüestió que seria dubtosa si augmentàrem els gastos amb més metges", ha asseverat el 'popular'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento