Comunitat Valenciana

El juí pel crim de la viuda de l'expresident de la CAM arrancarà el 14 d'octubre

  • El juí per jurat contra Miguel López, únic acusat per la mort de la seua sogra, Maria del Carmen Martínez, -viuda de l'expresident de la CAM, Vicente Sala- arrancarà el pròxim 14 d'octubre i està previst que es perllongue al llarg de quatre setmanes, segons han confirmat a Europa Press fonts jurídiques.
Miguel López, a la seua eixida de la presó després d'abonar una fiança de 150.000 euros, imatge d'arxiu.
Miguel López, a la seua eixida de la presó després d'abonar una fiança de 150.000 euros, imatge d'arxiu.
EUROPA PRESS - Archivo
Miguel López, a la seua eixida de la presó després d'abonar una fiança de 150.000 euros, imatge d'arxiu.

Maria del Carmen Martínez va morir després de rebre dos tirs en el cap al desembre de 2016 en el concessionari de cotxes Novocar, que regentava el processat, qui va ser detingut per açò i enviat a presó provisional, de la qual va eixir en llibertat després d'abonar una fiança de 150.000 euros.

Tant Fiscalia com l'acusació particular, que representa el fill de la víctima, sol·liciten penes de quasi 25 anys per a Miguel López mentre que la defensa reclama l'absolució perquè sosté que és innocent.

El passat 19 de juny la sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va desestimar un recurs presentat per la defensa de Miguel López perquè el juí se celebrara per un tribunal professional i s'evitara el jurat.

La defensa va plantejar els seus dubtes davant la imparcialitat del tribunal que li ha de jutjar a causa de la transcendència social i la repercussió mediàtica del cas, ja que considerava que s'havia produït un "juí paral·lel" que, a la seua manera de veure, "necessàriament" podia "condicionar al tribunal".

Davant açò, sol·licitava un juí per tribunal professional o que, en cas de ser per jurat, se celebrara en una capital provincial no valenciana.

La sala va rebutjar eixos arguments perquè, encara que no nega la transcendència dels fets, entén que no implica que s'haja de "qüestionar el futur resultat d'un juí" per al qual encara no s'ha constituït el tribunal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento