Comunitat Valenciana

Els termòmetres arriben als 37,2 graus a Llíria, la dada més alta de la Comunitat en l'arribada de l'onada de calor

  • Els termòmetres han arribat als 37,2 graus de temperatura a Llíria (València), la dada més alta de la Comunitat Valenciana a les 14.00 hores d'aquest divendres, dia en el qual la primera onada de calor de l'estiu ha començat a arribar a l'autonomia valenciana.
Els termòmetres marcaran fins el 37 graus
Els termòmetres marcaran fins el 37 graus
ARCHIVO
Els termòmetres marcaran fins el 37 graus

Així ho ha anunciat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la Comunitat Valenciana, en un dia que es presentava com el de l'arribada de l'onada de calor, amb termòmetres en ascens, màximes de fins als 37 graus i la preemergència per incendis forestals en nivell roig (extrem) en la major part del territori.

D'aquesta forma, a les 14.00 Aemet ha destacat les dades de temperatures de localitats com Llíria, amb 37,2 graus; Xàtiva (València), 36,2; Torís (València), 36,1; o Utiel (València), amb 36 graus.

Així mateix, a Atzeneta del Maestrat (Castelló) han arribat als 35,9 graus; a Novelda (Alacant) han sigut 35,5; en l'aeroport de València, 35,5; a Vinaròs (Castelló), 35,5; a Castelló han arribat fins als 35,2 graus; a Morella (Castelló), 34,7; a Vilafranca (Castelló), 33,9; i a València, 33,5 graus.

D'altra banda, l'avís groc (risc) per temperatures elevades està activat en el nord i l'interior sud de la província de València i l'interior de la de Castelló, encara que baixa a verd (sense risc) en la resta de la regió. La majoria d'Espanya està en alerta per aquesta onada de calor.

Per al cap de setmana, l'Agència de Meteorologia preveu que continuen les temperatures significativament altes, amb cels clars i màximes de fins a 38 graus aquest dissabte, 29 de juny. Ja el diumenge 30, el mes acabarà previsiblement sense avisos per l'onada de calor a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento