Comunitat Valenciana

L'onada de calor comença a arribar a la Comunitat amb màximes de fins a 37ºC

  • El Centre de Coordinació d'Emergències ha decretat el nivell roig per risc extrem d'incendis forestals.
  • Per al cap de setmana, l'Aemet espera temperatures significativament altes que poden arribar als 38 graus.
Els termòmetres marcaran fins el 37 graus
Els termòmetres marcaran fins el 37 graus
ARCHIVO
Els termòmetres marcaran fins el 37 graus

La primera onada de calor de l'estiu comença a arribar aquest divendres a la Comunitat Valenciana amb termòmetres en ascens, màximes de fins a 37 graus en punts com Ontinyent (València) i la preemergència per incendis forestals en nivell roig (extrem) en la major part del territori.

L'avís groc (risc) per temperatures elevades està activat en el nord i l'interior sud de la província de València i l'interior de la de Castelló, encara que baixa a verd (sense risc) en la resta de la regió. La majoria d'Espanya està en alerta per aquesta onada de calor.

Durant tota la jornada, els cels estaran clars i el vent bufarà variable fluix amb tendència a component est. En les capitals de província, el mercuri oscil·larà entre 35 i 22 graus a Castelló, 35 i 20 a Alacant i 34 i 21 a València, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El divendres serà més calorós en punts de l'interior com Ontinyent, amb pics de fins a 37 graus, així com en la localitat valenciana de Requena o en la castellonenca de Morella amb màximes de 36. Les mínimes més baixes de la Comunitat Valenciana seran de 18 graus, tant a Requena com a Ontinyent.

En matèria d'incendis forestals, el Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat ha elevat a nivell roig (risc extrem) la preemergència en tota la regió a excepció de les comarques del litoral de València i Castelló, on baixa a verd (baix-mitjà).

Per al cap de setmana, l'Agència de Meteorologia preveu que continuen les temperatures significativament altes, amb cels clars i màximes de fins a 38 graus aquest dissabte, 29 de juny. Ja el diumenge 30, el mes acabarà previsiblement sense avisos per l'onada de calor a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento