Comunitat Valenciana

El PPCV recorda el "tràgic aniversari" del cas Alqueria i exigeix explicacions per les seues "rèpliques" a València

  • La sotssecretària general del PPCV, Elena Bastidas, ha exigit aquest dijous explicacions al PSPV i Compromís per 35 presumptes casos de corrupció que ha xifrat en la província de València com a "rèpliques" del cas Alqueria. "Els partits del Botànic segueixen tapant-se uns a uns altres", ha denunciat.
Elena Bastidas en imatge d'arxiu
Elena Bastidas en imatge d'arxiu
PPCV - Archivo
Elena Bastidas en imatge d'arxiu

En el "tràgic aniversari" de l''Operació Alqueria', quan es compleix un any des que el 27 de juny de 2018 la Unitat de Delictes Econòmics i Financers (UDEF) registrara seus de la Diputació de València per suposades irregularitats en contractacions en l'empresa pública Divalterra -antiga Imelsa-, el PPCV vol que els socialistes i la coalició "s'apliquen la mateixa contundència i vara de mesurar i retornen els 20 milions que costen als valencians els seus 35 casos de corrupció".

"No hi ha una sola Alqueria, hi ha moltes Alqueries", ha asseverat la 'popular' en roda de premsa, per a recordar que en aquest cas segueixen "16 persones imputades". Entre les "rèpliques", ha destacat l'"escàndol" per ajudes a empreses suposadament vinculades amb el germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, o els "casos de corrupció d'alcaldes i regidors que tenen el seu centre en 17 municipis" de València.

Però ha advertit que la situació no es queda ací i "també hi ha una Alqueria en el Consell", ja que ha tornat a criticar "la multiplicació no de pans i peixos, sinó d'alts càrrecs" a l'espera de confeccionar definitivament l'arquitectura del segon govern del Botànic, aquesta vegada amb l'entrada d'Unides Podem juntament amb PSPV i Compromís. Uns "repartiments de seients i càrrecs que van a costar quatre milions d'euros als valencians", ha assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento