Ribó insta el PSPV a "fer passos per a aproximar-se" per a aconseguir un acord
Ribó insta el PSPV a "fer passos per a aproximar-se" per a aconseguir un acord AYUNTAMIENTO DE VALENCIA

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha instat aquest dimecres al PSPV a "fer passos per a aproximar-se" en la negociació oberta per a la conformació del futur govern de coalició i de progrés en la ciutat després que la seua coalició, Compromís, haja renunciat al model gerencial que proposava per a organitzar el nou executiu local.

"És molt important que nosaltres fem passos però tothom ha de fer passos per a aproximar-se", ha assenyalat Ribó, que ha agregat que espera que "després d'una reflexió" el gest de Compromís puga "ser un pas avant" i portar a gestos en eixa direcció per part dels socialistes.

El primer edil s'ha pronunciat d'aquesta manera després de presentar el concert solidari 'Corazonadas', preguntat per les negociacions entre Compromís i el PSPV per a conformar el govern de la capital valenciana després de les eleccions del 26M.

Ribó s'ha referit així a la decisió anunciada aquest dimarts per Compromís, a partir de la nova reunió mantinguda entre les dos formacions, de renunciar al model gerencial que proposava en el seu programa electoral per a l'Ajuntament de València amb l'objectiu d'"acostar posicions" amb el PSPV i a canvi que els socialistes "reconsideren la seua exigència d'una vicealcaldia".

"En el nostre programa electoral portem avançar cap a una estructura gerencial en el marc d'una Llei de Capitalitat, que també és una demanda. Plantegem avançar en aquesta direcció perquè pensem que és més àgil i ens inspirem en l'estructura que té l'Ajuntament de Barcelona i que va plantejar un alcalde socialista, Pasqual Maragall", ha exposat l'alcalde.

Després d'açò, Ribó ha comentat que en veure que aquest plantejament "generava problemes en el Partit Socialista", Compromís va assenyalar, "si això és problemàtic", que no tenia "cap inconvenient a retirar-ho" i "passar a una estructura baixa de coordinació d'àrea" que s'estenga a totes les que formen part de l'organigrama local.

Després d'açò, preguntat per la defensa del "model del Botànic" que el PSPV fa per a la ciutat de València, amb la finalitat de traslladar l'organització del govern autonòmic al municipal, Ribó ha indicat que eixe és "un model de Generalitat".

Sense contacte amb Gómez

Preguntat per si ha mantingut algun nou contacte amb la portaveu socialista en el consistori i secretària general del PSPV a València, Sandra Gómez, per a parlar de les negociacions del nou executiu de la ciutat, Ribó ha respost que no i ha al·ludit a la comissió negociadora que componen membres de Compromís i del PSPV.

Consulta aquí más noticias de València.