El jutge sobreseu la causa contra Isabel García per la subvenció al Champi Women Racing
El jutge sobreseu la causa contra Isabel García per la subvenció al Champi Women Racing EUROPA PRESS - Archivo

El Jutjat d'Instrucció número 4 de València ha sobresegut la causa contra la diputada d'Esports de la corporació provincial, Isabel García, tècnics i el responsable del Champi Women Racing, l'expilot de motociclisme Manuel Herreros, per un presumpte delicte de malversació denunciat per la Federació de Motociclisme de la Comunitat Valenciana.

Segons ha informat la Diputació en un comunicat, el jutge no aprecia delicte en la concessió d'una subvenció de 60.000 euros al club Champi Women Racing i, "després de les diligències prèvies, estima que l'entitat esportiva va ser una de les 11 sol·licitants que va presentar la documentació requerida dins del termini d'esmena, al mateix temps que posa de manifest que la inscripció prèvia a la sol·licitud no era un dels requisits de la convocatòria".

A més, l'acte "té en compte el palmarés de les esportistes que integraven el club" i "la necessitat del suport a l'esport femení", a l'hora de justificar la rellevància del Champi Women Racing com a club d'elit i, per tant, considerar legal la subvenció.

La fallada judicial és "contundent" a l'hora de descartar els presumptes delictes de malversació i prevaricació, i s'expressa, segons detalla la corporació, en els següents termes: "quant a l'estricte compliment dels requisits de la convocatòria, els fets no traspassen els límits de ilicitpenal, perquè els criteris tinguts en compte per la Diputació per a concedir la subvenció no poden qualificar-se d'arbitrarietat ni d'injustícia tan evident que incórrega en delicte de prevaricació".

"Quant al delicte de malversació de cabals públics la concessió de subvenció al club Champi Competició no va suposar una desviació de les finalitats proposades en la convocatòria, que no era un altre que ajudar clubs esportius d'elit per a realitzar la seua temporada des de setembre de 2015 fins a setembre de 2016", afig l'acte, que disposa el sobreseïment provisional de les diligències sol·licitades per la Federació de Motociclisme, ha recollit la corporació en un comunicat.

"Consciència tranquil·la"

Examinats l'expedient administratiu i les declaracions dels implicats, el jutge "no aprecia elements constitutius de delicte", la qual cosa ha portat a la responsable provincial d'Esports, Isabel García, a mostrar la seua satisfacció a escassos dies d'acabar les seues funcions en la corporació provincial. "Tanque aquesta etapa amb la tranquil·litat i satisfacció d'haver treballat amb convenciment en la millora, creixement i projecció de l'esport valencià, ajudant en tot el possible a clubs, federacions, esportistes i ajuntaments", ha afirmat.

Així mateix, García ha lamentat "les greus conseqüències personals i polítiques" que ha tingut aquest cas, que ha portat "de manera interessada" als jutjats "el que hauria d'haver-se gestionat en les institucions i per les persones que les integren, pagant per això un preu molt alt".

"La contundència de la fallada judicial i la gestió realitzada aquests quatre anys fan que la satisfacció personal i la consciència queden per damunt del perjudici ocasionat", ha conclòs la diputada.

Consulta aquí más noticias de València.