Comunitat Valenciana

Davó, portaveu d'Unides Podem: "És moment que les dones ocupem llocs de responsabilitat i visibilitat màxima"

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)
La diputada d'Unides Podem, Naiara Davó, atén els mitjans
La diputada d'Unides Podem, Naiara Davó, atén els mitjans
Jorge Gil - Europa Press
La diputada d'Unides Podem, Naiara Davó, atén els mitjans

La nova portaveu d'Unides Podem a Les Corts Valencianes, Naiara Davó, afronta el nou repte "amb molta il·lusió i també amb molt de respecte i responsabilitat", i ha agraït la confiança depositada en ella en el Consell Ciutadà Valencià: "És el moment que les dones ocupem llocs de responsabilitat i visibilitat màxima, i que a més ho puguem fer sense renunciar a la nostra vida personal i a la maternitat".

Així s'ha pronunciat en declaracions als mitjans Davó, que ha arreplegat l'acta de diputada per Alacant, després de la renúncia a l'escó de qui va encapçalar la llista per la circumscripció i el seu predecessor en el càrrec, l'actual vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau.

Davó (Alcoi, 1987) ha destacat que aquest pas avant no és només seu i ha posat en valor l'equip femení amb el qual compta Unides Podem en el Parlament valencià: "Som l'únic grup parlamentari amb una àmplia majoria de dones, hi ha perfils molt potents i un home feminista com Ferran Martínez".

Amb la designació de Davó com a síndica, són tres les portaveus dones a Les Corts (Isabel Bonig -PP- i Ana Vega -Vox-) i tres homes (Manolo Mata -PSPV-, Fran Ferri -Compromís- i Toni Cantó -Cs-).

La nova síndica d'Unides Podem és llicenciada en Ciències Polítiques, té un màster en Cooperació Internacional i un altre en Formació del Professorat (FP), i va estudiar i va treballar al Brasil i Portugal en projectes de cooperació al desenvolupament. Ha sigut regidora a Alcoi per Guanyar Alcoi i és secretària general de Podem Alcoi.

"Comencem una nova etapa, ara que formem part del govern hem de replantejar-nos quin és el nostre paper i tenim clar que anem a fonamentar-lo sobre la base de dos pilars: estar pendents de les polítiques que isquen del govern per a fer un acompanyament i millorar-les, i d'altra banda fer territori, incorporar les demandes que ens trasllada la gent a l'acció de govern, molt especialment en vivenda", ha explicat, per a assenyalar que també se centraran en altres aspectes com el medi ambient o el feminisme.

TAXA TURÍSTICA

Preguntada sobre quina serà la posició del grup aquesta legislatura al voltant de la taxa turística demandada per Podem i el rebuig que genera entre els socialistes, ha recordat que "no és cap sorpresa que Unides Podem defenga la taxa" perquè així ho ha fet els últims quatre anys, però ha dit que tenen clar que "la qüestió del turisme va molt més allà d'una taxa turística".

"Hem de parlar de quin model turístic volem i nosaltres apostem per un turisme sostenible on no es permeta la precarietat laboral i que no pose en perill el nostre medi ambient", ha dit, assenyalant que treballaran per que es complisca l'Acord del Botànic, que parla de desenvolupar la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat ja en vigor.

Respecte a si, per tant, no serà una prioritat, la nova síndica ha incidit que defendran "la necessitat que es puga obrir un debat" però tenint clar que el que s'ha d'executar és el Botànic II.

CREU QUE HI HAURÀ "COMPLETA SINTONIA" EN EL GRUP

D'altra banda, preguntada sobre com es treballarà en el grup parlamentari en el qual està present Estefanía Blanes (EU) -alcoiana també, localitat on Podem i EU no van arribar a un acord per a una candidatura conjunta- Naiara Davó ha indicat que creu que "molt bé".

"Tenim un grup parlamentari unit, la realitat municipal difereix molt d'uns pobles a uns altres, però crec que que ací treballem en completa sintonia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento