Comunitat Valenciana

PSPV, Compromís i Podem-CseM-EU firmen l'Acord de Fadrell per a governar Castelló

  • "No venim a mostrar res que no hàgem mostrat en el passat", assenyala l'alcaldessa, Amparo Marco.
  • Per primera vegada a la ciutat, Podem entra en el govern municipal, que s'estructura en cinc grans àrees.
Firma de l'Acord de Fadrell
Firma de l'Acord de Fadrell
EUROPA PRESS
Firma de l'Acord de Fadrell

Els representants de PSPV-PSOE, Amparo Marco; Compromís, Ignasi Garcia; i la confluència Unides Podem-Castelló en Moviment-Esquerra Unida, Fernando Navarro, han firmat aquest dimarts l'acord per a governar l'Ajuntament de Castelló durant els pròxims quatre anys que, amb el nom 'Acord de Fadrell', s'ha rubricat a l'ermita de Sant Jaume de Fadrell.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha explicat que "no ha sigut difícil posar-se d'acord en el nom del pacte", ja que, "des del punt de vista històric, aquest lloc és fonamental en el desenvolupament de la ciutat".

Segons ha explicat, es tracta d'un acord que vol posar les persones en el centre de totes les polítiques de l'Ajuntament, i que aquesta administració "siga la més pròximes als veïns de Castelló perquè troben una solució als seus problemes, amb errors segur, però amb el cor en totes les decisions que prenguem".

"No venim a mostrar res que no hàgem mostrat en el passat, i només cal veure com estava la ciutat de Castelló fa quatre anys i com està ara, com estaven els comptes de l'Ajuntament i com estan ara, i com estaven els problemes dels veïns i com estan ara", ha afegit.

"Ara governarem amb més reforços, amb Podem, que ha decidit entrar en el poder. Som més mans, més caps i més cors per a treballar per la nostra ciutat amb aquest acord que és el futur per a la ciutat de Castelló", ha afegit.

Estabilitat

Per la seua banda, el representant de Compromís, Ignasi Garcia, ha destacat que l'acord donarà "estabilitat" a Castelló i continuarà avançant per tal que Castelló siga "una ciutat que reconega els drets de les persones i no deixe ningú exclòs, i que oferisca oportunitats".

Finalment, el representant de la confluència, Fernando Navarro, ha subratllat que l'acord "suma un govern municipal de 15 regidors en el Ple de l'Ajuntament i servirà per a construir una majoria molt forta per a accelerar les grans transformacions que té la nostra ciutat no solament en els pròxims quatre anys, sinó en la pròxima dècada".

Cinc grans àrees

En l'àrea de la ciutat de les persones s'agrupen els objectius relacionats amb la lluita contra la pobresa, el benestar, la salut i la igualtat. El programa inclou propostes per a reforçar les polítiques socials per a millorar el benestar de la majoria social, però especialment de les persones més vulnerables.

La ciutat sostenible agrupa els objectius vinculats amb la transició ecològica, el medi ambient, els recursos hídrics, el canvi climàtic i el consum. Destaquen projectes d'infraestructura verda i habilitació d'espais verds per a la ciutadania, reforç dels servicis ambientals o l'impuls contra la contaminació atmosfèrica.

L'àrea de la ciutat de la prosperitat aglutina projectes que tenen a veure amb l'ocupació, les infraestructures i l'energia. S'aspira a l''objectiu deute zero' per a cancel·lar el deute municipal, ajustar la pressió fiscal a la realitat de les famílies o les polítiques actives d'ocupació.

El bloc de la ciutat educadora incorpora les iniciatives que propugnen l'educació de qualitat, amb projectes d'educació, cultura, joventut, festes i esport; mentre que l'àrea de la ciutat dels drets assumeix les propostes que plantegen iniciatives de gobernanza multinivell, reivindicació davant altres administracions, relacions amb la ciutadania, cooperació i seguretat.

L'estructura municipal s'ha reajustat en un nou organigrama polític amb cinc grans àrees, en les quals s'incardinen les regidories del govern municipal. El PSPV presidirà els patronats municipals de Turisme, Festes i Esports, ostentarà sis de les nou tinences d'alcaldia i tindrà el govern de quatre tinences d'alcaldia. Compromís assumirà dos de les tinences d'alcaldia i dirigirà un districte, mentre que la confluència tindrà una tinença d'alcaldia i un districte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento