El PP presenta una iniciativa perquè el valencià "no siga motiu d'exclusió sinó un mèrit"
El PP presenta una iniciativa perquè el valencià "no siga motiu d'exclusió sinó un mèrit" PPCS - Archivo

El grup parlamentari popular ha presentat una iniciativa a Les Corts perquè en la nova legislatura el valencià "no siga un requisit excloent per a accedir a una ocupació pública i sí un mèrit ponderat" segons les funcions a desenvolupar, amb la finalitat de que la Comunitat "no prescindisca dels millors professionals que vulguen treballar", com a conseqüència de "barreres impeditives del Consell".

Així es reflecteix en una iniciativa presentada pel portaveu adjunt del PP Miguel Barrachina i el diputat Adrián Ballester, que assenyalen que "no pot discriminar-se als empleats públics en el seu accés o promoció per raó de llengua". "Pretenem que el que es demane als nostres professionals és que siguen els millors, per damunt dels requisits que tracten de limitar la funció pública valenciana", han indicat en un comunicat.

El PP considera que la Comunitat "no pot prescindir dels millors professionals, tant nacionals com internacionals en un món globalitzat i de màxima especialització" on sanitaris, educadors, enginyers, advocats, assistents socials o arquitectes "acudeixen on millor poden desenvolupar la seua professió sense que els siguen imposats requisits lingüístics que ni el sector públic valencià ni el privat han exigit mai, ni als nostres veïns ni als qui aspirem a atraure, per la seua excel·lència, a la nostra Comunitat".

En la proposta s'insta el Consell a "no fer cap modificació legislativa que exigisca el requisit lingüístic com a obligatori, excloent, limitatiu o condicionant i garantisca i respecte en l'accés, concursos i promoció per a tota la funció pública autonòmica els principis de mèrit, igualtat i capacitat establits en la Constitució i en la llei de l'empleat públic".

El PP també reclama en la proposta que es puga "compatibilitzar" l'aplicació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià "amb el dret que té tot ciutadà a actuar davant l'administració de la Generalitat en qualsevol de les dues llengües oficials de la Comunitat".

"Açò permetria prevaldre el grau de coneixement del valencià en la valoració o com a mèrit en funció del lloc de treball, sense que açò siga un requisit impeditiu que excloga de l'accés, concursos o promoció en la funció pública valenciana als castellanoparlants, ni en els territoris d'eixe predomini lingüístic, o els qui no disposen dels títols d'acreditació del coneixement del valencià", afig.

Consulta aquí más noticias de València.