Comunitat Valenciana

El Magnànim analitza en un llibre la creació de la Generalitat Valenciana i l'etapa socialista

  • La presentació de l'obra, de l'investigador Benito Sanz, es portarà a terme el dimecres 26 de juny.
  • En l'acte participaran Ximo Puig i l'expresident autonòmic Joan Lerma, entre altres autoritats.
Benito Sanz
Benito Sanz
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Benito Sanz

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació presentarà el pròxim dimecres, 26 de juny, a les 19.30 hores la novetat editorial 'La creació de la Generalitat Valenciana. L'etapa socialista', de l'investigador Benito Sanz.

En aquest volum s'analitza el període de govern del PSPV-PSOE al capdavant de la Generalitat Valenciana (1983-1995). En la presentació està prevista la intervenció de l'actual cap del Consell, Ximo Puig, l'expresident Joan Lerma; Rosa Peris, diputada en les Corts Valencianes; Benito Sanz, autor del llibre, i Vicent Flor, director del Magnànim. L'acte tindrà lloc en el Centre del Carme Cultura Contemporània.

El llibre és un recorregut històric, ple de fotografies de protagonistes, de publicacions i de premsa d'un gran valor documental i alhora de taules de dades electorals i altres, per les tres legislatures en què el PSPV-PSOE va governar en solitari la Generalitat, període que va coincidir amb el govern d'Espanya, les tres diputacions provincials valencianes i la majoria de municipis.

En aquests dotze anys, recorda l'institut cultural en un comunicat, "es van establir les bases de la creació d'una institució autonòmica que començava a caminar, així com desenvolupar les seues estructures". Així, el llibre contempla tres etapes: la primera legislatura, en què es van desenvolupar les lleis bàsiques emanades de l'Estatut, es va negociar amb el Govern espanyol la transferència de competències i es va crear una estructura administrativa; i la segona i tercera legislatura, que van servir per a desenvolupar el corpus legislatiu valencià i per a anar consolidant l'Estat de benestar valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento