Comunitat Valenciana

Abbado s'acomiada de Les Arts i diu que estaria "molt content de tornar"

  • "Cada vegada que aterre i veig Les Arts, el meu cor és feliç", ha declarat en una roda de premsa.
  • Dirà adéu al càrrec amb sis representacions de l'òpera 'Lucia di Lammermoor', de Gaetano Donizetti.
Abbado pren la batuta en l'auditori valencià
Abbado pren la batuta en l'auditori valencià
MIKEL PONCE/LES ARTS - Archivo
Abbado pren la batuta en l'auditori valencià

El director musical del Palau de les Arts de València, Roberto Abbado, s'acomiadarà d'aquest càrrec en el teatre amb l'última òpera de la temporada, 'Lucia di Lammermoor', i ho farà "en total pau" amb si mateix i amb els companys, al mateix temps que ha assegurat que estaria "molt content de tornar". "Cada vegada que aterre i veig Les Arts, el meu cor és feliç", ha sostingut.

Així s'ha pronunciat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de l'òpera 'Lucia di Lammermoor', de Gaetano Donizetti, les que seran les últimes sis funcions d'Abbado com a director musical dels Arts.

"Estaria molt content de tornar, de fer música amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb el cor i amb els meus companys", ha assegurat Abbado, que ha puntualitzat que se'n va del càrrec "en total pau" amb si mateix i amb els seus companys.

Així mateix, ha destacat que se sent "molt en pau i feliç" i ha assenyalat que se'n va amb "excel·lents relacions amb tots, sense tristesa". "Cada vegada que aterre i veig Les Arts, el meu cor és feliç, això és molt bon senyal", ha ressaltat.

Preguntat pel futur de Les Arts, Abbado ha subratllat que té la impressió de que s'ha buscat un director -Jesús Iglesias Noriega- "molt bo". "Estem en un moment molt positiu i de desenvolupament del teatre", ha apuntat.

Projecte molt ambiciós

"Quan la ciutat va comissionar a Calatrava aquest edifici, es va fer un projecte molt ambiciós, per als italians crea un gran respecte, perquè no tenim projectes d'aquest tipus a Itàlia. Un teatre d'aquesta grandària és un projecte ambiciós per a una gran ciutat, perquè València està creixent i va a créixer. Un servici públic com Les Arts està fet pensant en com serà València en 20 anys", ha subratllat.

Qüestionat pel comiat amb l'orquestra i el cor, que de moment no tindran un director musical fix, Abbado ha sostingut que no creu que necessiten que la direcció musical els diga "el que han de fer".

Per la seua banda, Noriega ha destacat que, malgrat que "no sempre han sigut moments fàcils", el director musical "sempre ha mantingut el seu compromís" amb Les Arts. Ha afegit que Abbado ha fet del coliseu "sa casa" i ha agregat que "seguirà sent sa casa i sempre serà benvingut".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento