Dalmau s'acomiada com a síndic i espera el seu relleu mentre Lima destaca que Podem és una organització feminista
Dalmau s'acomiada com a síndic i espera el seu relleu mentre Lima destaca que Podem és una organització feminista TWITTER PODEM - Archivo

Mentrestant, la portaveu adjunta, Pilar Lima, ha assenyalat que Podem "és una organització feminista" i està segura que açò "ho va a tindre en compte el Consell Ciutadà Valencià".

Així s'han manifestat tots dos en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en la qual Dalmau ha aprofitat per a acomiadar-se després d'un mes "positiu, de treball constructiu" en Corts.

Ha explicat que ell, com a membre de Podem, es regeix pel codi ètic d'aquest partit que impedeix tindre més d'un càrrec públic i, per tant, ha refusat pronunciar-se en ser preguntat sobre el fet que Rosa Pérez no vaja a renunciar a l'acta després de ser nomenada consellera: "EUPV és una organització germana però té altres regulacions, allò que faça estarà regit per açò".

Tampoc ha volgut apuntar a qui podria ser el seu substitut, atés que és una decisió que es prendrà en el Consell Ciutadà Valencià, en un "procés de decisió democràtic". Ha apuntat que en l'acord no està especificat si ha de ser home o dona.

Per la seua banda, en ser preguntada Pilar Lima si li agradaria ser portaveu, ha indicat que està "a la disposició del partit, amb lleialtat plena". En tot cas, ha al·ludit al fet que aquest és "un moment feminista" i està segura que Podem "és una organització feminista i açò ho va a tindre en compte el Consell Ciutadà".

Sobre si això significa que creu que ha de ser una síndica, ha indicat que no vol dir que calga nomenar una dona i açò és una cosa que encara no se sap. "Estem al servici del projecte", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de València.