Comunitat Valenciana

Puig veuria una "subversió absoluta" que la Diputació d'Alacant faça un front al Consell

  • El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha lamentat com una "subversió absoluta" que la Diputació d'Alacant poguera fer un 'front' al Consell, en ser l'única de les tres institucions provincials de la Comunitat Valenciana que no presideix el PSOE després del pacte PP-Ciutadans (Cs).
Puig veuria una 'subversió absoluta' que la Diputació d'Alacant faça un enfront del Consell
Puig veuria una 'subversió absoluta' que la Diputació d'Alacant faça un enfront del Consell
GVA
Puig veuria una 'subversió absoluta' que la Diputació d'Alacant faça un enfront del Consell

Així ho ha afirmat aquest dimarts en una nova edició de les 'Trobades SER' organitzada per Ràdio València en l'Oceanogràfic, preguntat com serà la relació amb la Diputació d'Alacant -governada per la majoria dels 'populars'- i per la intenció que va mostrar el líder autonòmic de Cs, Toni Cantó, que siga "un contrapés a la mala gestió del tripartit".

Per a Puig, està "absolutament fora de lloc que un espai institucional s'enfronte a un altre". "Quan sent que la Diputació d'Alacant va a ser un espai de confrontació contra la Generalitat em pareix una subversió absoluta. Les institucions estan per a col·laborar, no per a confrontar", ha defès.

Sota aquest prisma, ha titlat de "lamentable" la postura de Cantó i ha destacat la posició "clara" de la Generalitat de mantindre la col·laboració amb ajuntaments, diputacions i Govern, a més de mostrar la seua "profunda tristesa per jugar contra la unió dels valencians". I ha emfatitzat: "El que és increïble i un atemptat a la intel·ligència és plantejar una institució com un front perquè no s'apliquen polítiques".

DEMANA QUE LA LLEIALTAT SIGA RECÍPROCA

En el cas de l'Ajuntament d'Alacant -on PP i Cs governaran en minoria-, ha subratllat que la Generalitat ha fet "exactament la mateixa política abans i després de la moció de censura". "Alacant és fonamental, la segona ciutat de la Comunitat i evidentment tan valenciana com València o Castelló", ha reivindicat, encara que ha exigit que hi haja "reciprocitat en la lleialtat institucional" i "no plantejar el conflicte de base".

En general, sobre la posició dels partits del Botànic II (PSPV, Compromís i Unides Podem) sobre les diputacions, Puig ha assegurat que és "prou coincident" a "avançar en una reconfiguració institucional que faça enfortir l'espai autonòmic". "Les diputacions són per a col·laborar i sumar sinergies i no per a generar un espai de confrontació", ha reiterat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento