Puig creu que PP i Cs haurien d'abstindre's i facilitar la investidura de Sánchez com "van demanar al PSOE en el passat"
Puig creu que PP i Cs haurien d'abstindre's i facilitar la investidura de Sánchez com "van demanar al PSOE en el passat" GVA

Així ho ha afirmat aquest dimarts en una nova edició de les 'Trobades SER' organitzada per Ràdio València en l'Oceanogràfic, preguntat per com veu el tauler polític a Espanya.

Puig ha reiterat que vol que hi haja govern ràpid perquè "hi ha una agenda valenciana i qüestions fonamentals que exigeixen immediatesa". Ara bé, ha reconegut que la composició del Congrés després de les eleccions generals del 28A exigeix "una sèrie d'acords que van més enllà d'un espai progressista com la Comunitat".

En aquest context, ha sostingut que "alguns haurien de com a mínim fer una anàlisi i una reflexió respecte al que demanaven en el passat". Ha recordat que en la investidura de l'expresident del Govern i del PP Mariano Rajoy "es va exigir una abstenció al PSOE", una cosa que creu que actualment "ni es planteja" per part de PP i Cs.

"No dic que siga la millor opció, però ara ni es planteja", ha recalcat, per a subratllar que la formació taronja també "va dir que calia limitar la capacitat d'influència dels independentistes" en poder facilitar la investidura.

En qualsevol cas, ha defès que "la base d'un govern progressista a Madrid s'ha d'intentar augmentar amb altres socis, que cal veure d'on i com ixen". "Entre Compromís, PSPV i Podem no vam sumar", ha asseverat davant la possibilitat de replicar l'acord del Botànic en clau nacional.

ACORDS AMB PHOTOSHOP

Puig ha tret pit del pacte reeditat en el Govern valencià i ha descartat que els tres partits hagen pogut jugar amb la il·lusió dels votants: "La vida és així, els ciutadans saben que les negociacions són complexes perquè la política és un reflex de la societat i la presa de decisions no és automàtica".

També ha posat en valor l'"absoluta transparència" durant les setmanes de negociacions entre PSPV, Compromís i Unides Podem, davant de la "clandestinitat o acords aconseguits amb Photoshop per altres perquè no volen asseure's". Ha cridat al fet que no es repetisca el "problema de l'estancament a Espanya en l'anterior legislatura, que els pareix que els ciutadans voten i els partits no es donen per al·ludits".

MILLOR RELACIÓ AMB SÁNCHEZ

Preguntat per la seua relació amb Sánchez, Puig ha assegurat que "per descomptat" que ha millorat en els últims mesos i que li té "un magnífic i gran respecte", si bé ha puntualitzat que creu que ell està "consolidat" a la Comunitat Valenciana: "Sóc president de la Generalitat, i el president de la Generalitat no ho tria Pedro Sánchez".

Respecte a la capacitat d'influència a Espanya pels bons resultats del PSPV, Puig ha promès que farà "tot" el que puga per millora la posició de la Comunitat Valenciana: "Que no càpia cap dubte, per a aquest objectiu serveix tot".

Ha instat així tots els partits a "incidir perquè la Comunitat Valenciana tinga la visibilitat que es mereix com la quarta comunitat d'Espanya", doncs considera que "ha de tindre un paper molt més rellevant". "Si no ho hem tingut en el passat és perquè no hem sigut capaços, des de la humilitat com a comunitat", ha declarat.

Consulta aquí más noticias de València.