Detinguts dos hostelers per tindre treballadors sense contracte, amuntegats i amb trapa per a fugir en cas d'inspecció
Detinguts dos hostelers per tindre treballadors sense contracte, amuntegats i amb trapa per a fugir en cas d'inspecció EUROPA PRESS/ ARCHIVO

Dels treballadors, en la seua majoria d'origen xinés, dos d'ells no tenien permís de residència i treball a Espanya, per la qual cosa tampoc tenien contracte ni estaven donats d'alta en la Seguretat Social, segons ha informat la Policia.

En la part alta de l'establiment, havien disposat una habitació en la qual s'allotjaven alguns dels empleats, amuntegats i en condicions precàries, i amb una trapa per a fugir i amagar-se en cas de ser inspeccionats.

Els investigadors de la Policia Nacional van tindre coneixement que en un establiment hosteler de la ciutat podrien estar treballant persones en situació irregular, per la qual cosa es van iniciar les gestions per a la seua inspecció.

En la inspecció de l'establiment, van treballar de forma conjunta els agents de la Policia Nacional especialitzats en estrangeria i immigració irregular, agents de la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia a la Generalitat i la Inspecció de Treball.

En el moment de l'operació policial, es trobaven dos treballadors en situació irregular, sense contracte i sense Seguretat Social, i un d'ells va ser detingut per usurpació d'identitat, en utilitzar una targeta de residència que no era seua para la seua contractació i identificació davant la Policia.

DORMIEN AMUNTEGATS

L'establiment comptava amb allotjament per a alguns treballadors, que dormien amuntegats i en males condicions d'habitabilitat.

A més, es van detectar altres irregularitats en els quadrants i en les 'fitxes d'horaris', que omplia la cap "al seu antull", amb horaris ficticis, perquè coincidiren amb les 40 hores de contracte setmanal, quan realment els empleats feien entre 60 i 70 hores a la setmana, portant un d'ells més de dos anys sense descansar dos dies seguits. Si es negaven a firmar els quadrants, els amenaçaven amb acomiadar-los.

Així mateix, es va trobar amb que hi havia una trapa i els treballadors estaven advertits que havien d'usar-la en cas que la Policia o alguna inspecció acudira a l'establiment.

Després de comprovar l'ocorregut, els agents van detindre la parella, responsables de l'empresa com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels treballadors i contra els ciutadans estrangers.

Consulta aquí más noticias de Castelló.