Comunitat Valenciana

El nou Consell pren hui possessió dels seus càrrecs en el Palau de la Generalitat

  • El nou Govern valencià, en el qual repeteixen sis consellers i entren cinc cares noves, prendran possessió dels seus càrrecs en un acte que se celebrarà a les 12.00 hores en el Saló de Corts del Palau de la Generalitat presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig.
La Generalitat valenciana es farà càrrec del bebé intoxicat per cocaïna i cànnabis
La Generalitat valenciana es farà càrrec del bebé intoxicat per cocaïna i cànnabis
EUROPA PRESS - Archivo
La Generalitat valenciana es farà càrrec del bebé intoxicat per cocaïna i cànnabis

El nou govern valencià, tal com es va acordar en les negociacions que van permetre tancar el Pacte del Botànic II, deixa al PSPV sis conselleries inclosa la presidència, mentre que Compromís tindrà quatre i Unides Podem-EU dos, una per a Podem i una altra per a EU.

La continuïtat del Govern del Botànic II vé marcada pel propi president Puig, reelegit el dijous en Les Corts i qui ha pres possessió del càrrec aquest diumenge, i per la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que manté la cartera amb la mateixa denominació que en 2015.

També repeteixen el socialista Vicent Soler al capdavant d'Hisenda i Finançament -en 2015 es va dir Hisenda i Model Econòmic- i Rafa Climent (Compromís) al capdavant d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, departament que manté el seu nom.

Així mateix, continuen el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà (Compromís), que perd l'àrea d'Innovació; la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo (PSPV), que aquests quatre anys ha assumit juntament amb Justícia les àrees de Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

També segueix en Sanitat Universal i Salut Pública la socialista Ana Barceló, que va assumir aquest càrrec al juny de 2018 després de la marxa de la seua antecessora, Carmen Montón, al Ministeri de Sanitat.

Per contra, s'estrenen en el nou gabinet el cap de Gabinet de Puig, Arcadi España, que estarà al capdavant de la Conselleria d'Obres Públiques i Mobilitat, en aquesta ocasió sense les competències de Vivenda que sí tenia unides en un mateix departament la seua antecessora, María José Salvador, hui vicepresidenta de Les Corts.

Entre les noves incorporacions està la de Mireia Mollà (Compromís) que serà la nova consellera d'Agricultura, Medi ambient, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i transició Ecològica -departament que en l'anterior legislatura va estar en mans d'Elena Cebrián i en el qual ara se substitueix la denominació de canvi climàtic per emergència climàtica-.

Així mateix, destaca el fitxatge de la il·licitana Carolina Pascual per a la nova Conselleria d'Innovació, Investigació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Per part d'Unides Podem, entren al Consell, com era previsible, el qui fóra el seu candidat a la Generalitat Rubén Martínez Dalmau (Podem) en la Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica; i Rosa Pérez (coordinadora general d'EUPV i ex-vicepresidenta de la Diputació de València) en la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, 'heretant' bona part de les funcions que anteriorment tenia Manuel Alcaraz (Compromís).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento