Descobreixen una tomba de l'època romana a Llíria
Descobreixen una tomba de l'època romana a Llíria AJUNTAMENT DE LLÍRIA

Un soterrament de l'època romana ha sigut descobert en la partida de Mura de Llíria (València), dins de les actuacions de seguiment arqueològic que realitza l'Ajuntament en la zona en la qual se situarà el nou IES Camp de Túria.

En l'interior s'ha documentat una inhumació, possiblement d'un adolescent, amb un aixovar format per una botella ceràmica de xicotetes dimensions amb les característiques del segle III d. de C.

A pesar de l'època, els tècnics arqueològics no han pogut localitzar la moneda amb la qual els romans sepultaven els seus difunts, detalla el consistori en un comunicat.

Les primeres hipòtesis de l'equip arqueològic de l'Ajuntament de Llíria apunten al fet que el cos va ser amortallat, ja que no s'han trobat claus que indiquen la presència d'un taüt.

Té una coberta alterada per tasques agrícoles i compta amb unes dimensions d'1,3 centímetres de longitud i 45 d'amplària. Tipològicament, es tracta d'una tomba de coberta de tegulae plana, ja que les parets estan construïdes amb fragments reutilitzats.

La troballa es va produir durant els treballs d'identificació i sanejament dels fronts d'una pedrera. Aquestes restes han sigut retirades per a evitar possibles actes vandàlics, a causa que la ubicació de la tomba estava en un àrea oberta.

Consulta aquí más noticias de València.