El PP i Compromís, pendents del viatge d'un edil socialista per a fer-se amb l'alcaldia d'Agres
El PP i Compromís, pendents del viatge d'un edil socialista per a fer-se amb l'alcaldia d'Agres AJUNTAMENT D'AGRES

L'ajuntament, liderat fins ara per Josep Manel Francès (de Compromís), havia decidit realitzar el ple d'investidura a les 00.01 hores del dissabte per a facilitar la presència de l'edil socialista i poder mantindre la vara de comandament.

Aquesta decisió va ser recorreguda pel PP i finalment el ple d'investidura en l'Ajuntament d'Agres haurà de celebrar-se entre les 08.00 i les 20.00 hores d'aquest dissabte, i no a les 00.01 hores com s'havia previst per a evitar que el regidor socialista que té la clau del govern no estiguera en la sessió.

En les eleccions de maig, PP i Compromís van empatar a tres edils i per açò l'Alcaldia depèn de l'únic regidor socialista que té un viatge previst per a les 03.00 hores que li impedia estar present en el ple.

la Junta Electoral de Zona ha rectificat perquè el ple ha de celebrar-se dins d'un horari de treball propi dels funcionaris municipals, entre les 08.00 i les 20.00 hores del dissabte, han precisat les fonts consultades.

D'eixa manera, caben dos opcions: O el regidor socialista perd el vol i vota amb Compromís; o bé, no acudeix al ple i l'alcaldessa seria la candidata del PP, María García, per ser la formació més votada el maig passat amb 163 vots. Compromís va sumar 149 vots i el PSPV 48.

En eixe segon cas, Compromís i PSPV haurien d'esperar juny de 2020 per a poder presentar una moció de censura per a desallotjar l'alcaldessa 'popular'.

Consulta aquí más noticias de Alacant.