Comunitat Valenciana

El PP i Compromís, pendents del viatge d'un edil socialista per a fer-se amb l'alcaldia d'Agres

  • L'alcaldia d'Agres (Alacant) depén de la decisió d'un regidor socialista que té un viatge aquest dissabte per a agafar un creuer per Escandinàvia i l'absència del qual daria la vara de comandament a PP mentre que si assistix al ple permetrà que governe Compromís. Les dos formacions tenen tres regidors, però el PP és la llista més votada, per la qual cosa si el socialista no dona el seu suport a Compromís, els 'populars' governarien.
Alacant.- El PP i Compromís, pendents del viatge d'un edil socialista per a fer-se amb l'alcaldia d'Agres
Alacant.- El PP i Compromís, pendents del viatge d'un edil socialista per a fer-se amb l'alcaldia d'Agres
AJUNTAMENT D'AGRES
Alacant.- El PP i Compromís, pendents del viatge d'un edil socialista per a fer-se amb l'alcaldia d'Agres

L'ajuntament, liderat fins ara per Josep Manel Francès (de Compromís), havia decidit realitzar el ple d'investidura a les 00.01 hores del dissabte per a facilitar la presència de l'edil socialista i poder mantindre la vara de comandament.

Aquesta decisió va ser recorreguda pel PP i finalment el ple d'investidura en l'Ajuntament d'Agres haurà de celebrar-se entre les 08.00 i les 20.00 hores d'aquest dissabte, i no a les 00.01 hores com s'havia previst per a evitar que el regidor socialista que té la clau del govern no estiguera en la sessió.

En les eleccions de maig, PP i Compromís van empatar a tres edils i per açò l'Alcaldia depèn de l'únic regidor socialista que té un viatge previst per a les 03.00 hores que li impedia estar present en el ple.

la Junta Electoral de Zona ha rectificat perquè el ple ha de celebrar-se dins d'un horari de treball propi dels funcionaris municipals, entre les 08.00 i les 20.00 hores del dissabte, han precisat les fonts consultades.

D'eixa manera, caben dos opcions: O el regidor socialista perd el vol i vota amb Compromís; o bé, no acudeix al ple i l'alcaldessa seria la candidata del PP, María García, per ser la formació més votada el maig passat amb 163 vots. Compromís va sumar 149 vots i el PSPV 48.

En eixe segon cas, Compromís i PSPV haurien d'esperar juny de 2020 per a poder presentar una moció de censura per a desallotjar l'alcaldessa 'popular'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento