Comunitat Valenciana

Ximo Puig, investit novament president amb els 52 vots del Botànic

  • El socialista Ximo Puig ha sigut investit aquest dijous president de la Generalitat Valenciana amb els 52 vots del PSPV, Compromís i Unides Podem, dos més dels necessaris per a la majoria absoluta, i amb 46 vots en contra de PP, Ciutadans (no estava Emigdio Tormo) i Vox.
Puig demana el respatler per a posar la Comunitat 'en l'Europa del XXI' amb un govern 'de valors'
Puig demana el respatler per a posar la Comunitat 'en l'Europa del XXI' amb un govern 'de valors'
Jorge Gil - Europa Press
Puig demana el respatler per a posar la Comunitat 'en l'Europa del XXI' amb un govern 'de valors'

Revalida així, de la mà del Botànic II després d'un debat d'investidura que s'ha perllongat durant dos dies en Les Corts Valencianes i que ha conclòs amb la votació a les 18.27 hores.

Puig, que es va convertir en el sisé president valencià el 25 de juny de 2015, s'ha abraçat amb Mónica Oltra, davant els aplaudiments de la bancada en peus del Botànic, als qui ha correspost. La presa de possessió serà el diumenge a les 12.00 hores.

En el seu últim discurs des de la tribuna, ha agraït als grups les seues intervencions i, "en termes generals, el respecte", més enllà del fet que "la democràcia té diferents mirades".

"Vull convocar-los a un projecte inclusiu de Comunitat Valenciana en la qual ningú es quede al marge i sota els principis d'igualtat, llibertat i convivència. Ací crec que ens podem trobar en molts moments. Ha sigut un debat intens, però crec que comença una legislatura en la qual podrem fer un procés profund de transformació i millora d'aquesta comunitat", ha assenyalat.

També ha tingut paraules específiques per als grups socialista, Compromís i Unides Podem, per "la seua voluntat de continuar treballant junts i mirar al futur amb esperança" després d'haver demostrat aquests quatre anys ser capaços de "governar des de la diversitat i aconseguir l'èxit".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento