Comunitat Valenciana

Vox critica el "'xiringuito' autonòmic" i la "imposició lingüística": "Es va acabar la pau del corral"

  • A qui es refereix, a Karl o a Groucho?
Debat d'investidura del President de la Generalitat en Els Corts de València
Debat d'investidura del President de la Generalitat en Els Corts de València
Jorge Gil - Europa Press
Debat d'investidura del President de la Generalitat en Els Corts de València

VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)

La portaveu de Vox en Les Corts Valencianes, Ana Vega, ha arremès contra la "política marxista" d'un govern de "socialistes, comunistes i nacional-socialistes valencianistes", contra el "'xiringuito' autonòmic" que aspiren a desmantellar i especialment contra la "política d'imposició i colonització lingüística" amb el valencià com a "cavall de Troia". "Es va acabar la pau del corral", ha advertit, perquè "Vox no és el PP".

Així s'ha pronunciat la síndica en el seu discurs en el debat d'investidura de Ximo Puig, en el qual ha manifestat el seu "no rotund", un rebuig que l'aspirant a president ha assegurat que no li sorprèn perquè tampoc li havia demanat el seu suport. A més, li ha demanat respecte i ha assegurat que ell respecta els votants de Vox però aquest govern "combatrà absolutament tot allò que vostés representen d'odi i de rancor".

Vega ha començat la seua intervenció assegurant que ha arribat al parlament "la veu dels qui fins ara no la tenien", al·ludint a aquells als quals "els consensos d'amiguets han expulsat del sistema, als quals se'ls insulta impunement per les seues creences religioses, els qui pateixen l'adoctrinament ideològic en el sistema educatiu o la imposició del valencià o els qui són perseguits per haver nascut homes i les dones a les quals es prohibeix ser-ho".

"Vox està ací no per a donar explicacions, sinó per a exigir-les de tots vostés perquè són responsables", també els "moderadets centrats del PP", ha asseverat.

La portaveu de Vox ha centrat bona part de la seua intervenció en el valencià, ressaltant que la Constitució i l'Estatut d'Autonomia "no arrepleguen l'obligació" de conéixer-ho i criticant que el Consell haja optat per traslladar "el model educatiu català".

Vox, ha avançat, treballarà perquè el valencià que s'estudie en col·legis i en les institucions públiques siga "voluntari", per la revisió de les normes gramaticals per a "separar-les del català" i derogar la Llei d'Ús i Ensenyament, així com els decrets que "fins i tot sota governs del PP han permès expandir eixa política fins a arribar al desvari dels decrets de Marzà".

"Vagen fent buit en els seus caps per a aquesta idea perquè no l'anem a abandonar", ha dit. "La llengua valenciana s'ha convertit en el cavall de Troia amb el qual vostés i els seus tentacles socials i mediàtics transmeten la ideologia marxista i nacionalista als xiquets i joves", ha incidit, amb "estructures de poder regades amb diners públics".

Ha acusat el Botànic d'haver fet una política "d'expansió, d'imposició i de colonització amb el valencià" i ha agregat: "I el millor que els podia passar és que mentre vostés continuen amb el genocidi cultural espanyol, els altres fem com el PP, estar calladets i, si es dona el cas, tirar una mà".

La portaveu també ha criticat la ideologia que "condemna els homes, als qui volen triar la forma d'educar als seus fills" i a "la família, la institució més perillosa de totes". També ha censurat les lleis de gènere i LGTBI. "Vostés, amb les seues idees marxistes, han ficat al Gran Germà en la vida familiar dels espanyols", ha afirmat.

Així mateix, ha qüestionat que s'haja alçat un "gegant amb peus de fang", en referència a À Punt, creant "una demanda social inexistent simplement perquè hi ha massa estómacs agraïts als qui donar de menjar". Finalment, ha al·ludit a la memòria històrica per a indicar que l'esquerra "ha alçat les dos Espanyes" i lamentant els avisos contra Vox.

A PUIG LI DOL "EN L'ÀNIMA" EL DISCURS DE VOX

En la seua rèplica, Puig ha assegurat que li "dol en l'ànima" el discurs sobre immigració llançat perquè, a més de que Les Corts no són un corral, en elles "mai s'havia sentit el que s'ha sentit en aquest tema". Es poden tindre diferents opinions però "el que no es pot admetre és menysprear eixos milers i milers d'immigrants que han ajudat aquests anys a fer millor el nostre país".

A més, ha lamentat la fal·làcia en eixe missatge que es privilegia els immigrants perquè "és absolutament fals" i sent "una enorme tristesa de sentir açò, i a més d'una persona jove, pareix que la història es repeteix".

Puig ha demanat a Vox que fiscalitzen la tasca de govern però "des de la major cordialitat" i en un espai de convivència, "insultant el menys possible". A més, ha apuntat que és "entranyable que un grup vullga desmuntar el 'xiringuito' autonòmic des del 'xiringuito' autonòmic", preguntant si el que pretenen és tornar a l'estat preconstitucional.

També ha replicat sobre la llengua que el que defèn és la llibertat de poder expressar-se en qualsevol de les dos oficials i ha assegurat no reconéixer la imposició marxista: "A qui es refereix, a Karl o a Groucho?". Així mateix, ha reiterat l'aposta pel feminisme i per la memòria històrica, no per a fer revisionisme o "obrir ferides", sinó per a "tancar eixes ferides per sempre", i també ha qüestionat que per a Vox pareix que els altres no tenen família i han arribat "com a marcians". "La estimem, allò que no volem és que ens dicten el model de família", ha puntualitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento