Comunitat Valenciana

Puig demana el suport per a posar la Comunitat "en l'Europa del segle XXI" amb un govern "de valors"

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig tanca un acord amb Compromís i Unides Podem per al Govern de València
Ximo Puig tanca un acord amb Compromís i Unides Podem per al Govern de València
Jorge Gil - Europa Press
Ximo Puig tanca un acord amb Compromís i Unides Podem per al Govern de València

El president de la Generalitat Valenciana en funcions i aspirant a la reelecció, Ximo Puig, ha sol·licitat aquest dimecres als grups polítics de Les Corts Valencianes la seua confiança per a presidir un Consell que "situe definitivament la Comunitat en l'Europa del segle XXI", un govern que "és i serà de valors" i en el qual ell mateix promet defendre una forma de fer política que "rebutja el marc del soroll, la confrontació i la desconfiança" i que "anteposa la solidaritat a l'egoisme individualista i la generositat a l'interés particular".

Així ho ha assegurat en el seu discurs d'investidura, que ha arrancat poc després de les 10.00 hores en el Palau dels Borja i després de l'acord in extremis aconseguit pels tres socis que donaran forma al Botànic II: PSPV, Compromís i Unides Podem. Després de la seua intervenció, d'uns 45 minuts, els tres grups han aplaudit al 'president', que ha correspost amb una salutació i s'ha abraçat amb la vicepresidenta en funcions i líder de Compromís, Mónica Oltra.

La intervenció ha començat amb un record a l'última víctima de violència masclista a la Comunitat i l'anunci de mesures per a eradicar eixe alifac, i ha continuat amb un balanç del treball fet pel Botànic I en els últims quatre anys. Dades econòmiques i socials que ha anat repassant Puig fins a concloure que la Comunitat "està millor" encara que queda "molt per fer".

Ha incidit que la reivindicació del finançament just per als valencians serà "guia, nord i prioritat absoluta" aquesta legislatura, ha avançat mesures per a lluitar contra l'emergència climàtica, ha defès l'autogovern enfront de la recentralització, i també ha llançat als presents una petició, la de fer "bona política" i avançar a una societat valenciana "exemple de convivència".

"La democràcia és geometria, no teologia; podem tindre moltes diferències, però ens ha d'unir alguna cosa fonamental, les regles del joc de la democràcia. I ens uneixen Les Corts, que són les que permetran construir els consensos en les grans qüestions. Perquè la dinàmica de l'acord és imprescindible, pactar no és trair", ha ressaltat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento