Comunitat Valenciana

L'atur, la pobresa infantil i el finançament just, principals reptes marcats per Puig

  • El candidat a la presidència de la Generalitat ha explicat els seus objectius en el seu discurs a Les Corts.
Investidura.- Baixar la parada un 10%, 'zero' pobresa infantil i finançament just, entre els deu objectius de Puig
Investidura.- Baixar la parada un 10%, 'zero' pobresa infantil i finançament just, entre els deu objectius de Puig
JORGE GIL-EUROPA PRESS
Investidura.- Baixar la parada un 10%, 'zero' pobresa infantil i finançament just, entre els deu objectius de Puig

El 'president' de la Generalitat en funcions i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha presentat aquest dimecres els seus deu objectius bàsics per a la Comunitat Valenciana en el debat d'investidura per a la seua reelecció fins el 2023. Entre ells estan reduir l'atur en un 10%, que la pobresa infantil arribe a "zero" i un model just de finançament autonòmic.

En concret, el seu primer repte de legislatura és que l'atur disminuïsca un 10% entre els treballadors valencians i millorar la qualitat de l'ocupació. El segon és que la Comunitat vaja acostant-se a la mitjana de la renda per càpita d'Espanya en comparació a altres comunitats autònomes.

La següent meta és que es reduïsca la bretxa en termes de productivitat en el conjunt d'Europa. Després d'aquest, en quart lloc, està l'objectiu que la pobresa infantil estiga en "zero" dins de l'àmbit social.

El cinqué objectiu és que la innovació "impulse el nostre creixement", mentre que el sisé és lluitar contra el canvi climàtic i aconseguir que la transició energètica siga una realitat. Puig ha posat l'accent en aquest últim durant el seu discurs en parlar d'"emergència climàtica".

Seguidament, el repte número set és que l'Estat del Benestar de la Comunitat Valenciana siga "sostenible, eficient i solidari". En octava posició, que el dret a la vivenda estiga garantit.

Un model de finançament autonòmic que "tracte de forma justa" els ciutadans de la regió és la seua novena meta, cosa en la qual ha posat el focus durant els últims anys.

I, finalment, aconseguir que la violència masclista desaparega de la societat actual. Per a açò s'ha compromès en l'inici del seu discurs a convocar "demà" mateix el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, després del crim masclista a Alboraia (València) d'aquest dilluns.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento