Comunitat Valenciana

Inversions en tots els barris i més participació, peticions veïnals al nou Ajuntament de València

  • La Federació d'Associacions proposa al futur Govern local "que isca al carrer" per a veure els problemes.
  • L'entitat inicia aquest divendres la seua 29a Setmana Ciutadana amb exposicions, debats i visites als barris.
La presidenta de la Federación de Vecinos de València, María José Broseta, en la presentación de la 29ª Semana Ciudadana.
La presidenta de la Federación de Vecinos de València, María José Broseta, en la presentación de la 29ª Semana Ciudadana.
20MINUTOS.ES
La presidenta de la Federación de Vecinos de València, María José Broseta, en la presentación de la 29ª Semana Ciudadana.

"Que els barris no estiguen oblidats i que hi haja una participació realment activa". Aquesta és la primera petició que faran els representants del moviment veïnal al nou Govern local que formaran Compromís i PSPV-PSOE, actualment en negociacions perquè Joan Ribó repetisca com a alcalde de València.

La presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de la ciutat, María José Broseta, ha detallat aquest dimarts aquestes exigències en la presentació de la 29a Setmana Ciutadana, una iniciativa lúdica i reivindicativa que comença el divendres i que inclourà fòrums de debat, visites a barris i exposicions, entre altres activitats.

Broseta ha demanat al futur alcalde i als seus regidors "que isquen molt més al carrer i vegen els problemes de la ciutadania", entre els quals ha citat àrees com l'habitatge, la sanitat o l'ocupació. Respecte a la interlocució amb l'Ajuntament, ha dit que ha tingut "les seues llums i ombres" en funció de les regidories, però ha destacat que amb totes han pogut treballar de manera conjunta.

La líder veïnal també ha posat l'accent en "la importància d'un moviment veïnal més viu i necessari que mai per a afrontar els reptes del futur, com s'està veient en assumptes com els problemes de convivència del Cabanyal, la lluita contra l'excessiva privatització de l'espai públic en forma de terrasses o contra la gentrificació que provoca el descontrol dels apartaments turístics".

En tots aquests casos, el moviment veïnal està exercint, segons Broseta, "una gran pressió des de les diferents associacions de veïns necessària perquè els polítics vegen que la societat no està dormida i prenguen les decisions comptant amb ella".

Els actes de la 29a Setmana Ciutadana començaran aquest divendres amb una exposició fotogràfica sobre el comerç de proximitat en els diferents barris. L'entitat farà un recorregut reivindicatiu per zones històricament oblidades com La Punta i En Corts i, a més, hi haurà una taula de debat sobre mobilitat, sobre els 40 anys d'ajuntaments democràtics i sobre el Pla General d'Ordenació Urbana en el marc de l'àrea metropolitana de València.

Més reunions dels negociadors

La comissió negociadora del nou executiu de coalició que conformaran a la ciutat de València Compromís i PSPV, celebrarà aquest dimecres i divendres noves reunions per a continuar perfilant el programa de Govern, han informat fonts de la negociació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento