Comunitat Valenciana

Dalmau (Podem) confia en l'acord i rebuja parlar de generositat perquè "les institucions no són de cap partit"

  • El portaveu d'Unides Podem en Les Corts, Rubén Martínez Dalmau, ha mostrat la seua esperança en què es puga arribar a un acord per a conformar el Botànic II però ha assegurat que no utilitzaria en política el terme "generositat" -al que ha al·ludit Compromís- perquè "bàsicament les institucions no són de cap partit".

En la roda de premsa posterior a la junta de portaveus, Dalmau ha indicat que en una negociació democràtica "tot ha d'estar en mans dels interessos públics, de l'interés general, i a partir d'ací anar construint", i no creu que aquesta qüestió puga resoldre's amb "un esquema tan senzill com ser generós o no ser-ho".

"Espere que s'arribe finalment a un acord de govern progressista, sóc optimista, entenc que és la nostra obligació i responsabilitat, espere que demà estiguem investint a Ximo Puig president", ha afirmat el responsable de Podem, que no té cap "escenari o pla alternatius a eixe". Podria haver-los si no s'arribara a un acord, punt que ha qualificat d'"improbable".

Així, creu que "el més probable és que hi haja un acord d'investidura que done estabilitat els pròxims quatre anys i es puga començar la legislatura més important de la història de la política valenciana".

Ha destacat que en el seu moment va haver-hi altura de mires quan hi havia "certs elements de bloqueig" en la negociació i entén que hi haurà investidura i Puig serà president: "També és veritat que no podem assegurar gens fins que no es firme l'acord, que s'ha d'acabar firmant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento