Comunitat Valenciana

Cantó (Cs) augura "mals presagis" de confirmar-se el "nombre màgic" de 13 conselleries en el Botànic II

  • El líder de Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha confirmat aquest dilluns al president de Les Corts, Enric Morera, que el seu grup no donarà suport a la investidura del socialista Ximo Puig per a revalidar al capdavant de la Generalitat, davant una reedició del govern del Botànic en la qual ha vaticinat "mals presagis" si es confirma l'augment de conselleries fins al "nombre màgic" de 13, incloent la Presidència.
Cantó (Cs) augura 'roïns presagis' de confirmar-se el 'nombre màgic' de 13 consellerias en el Botànic II
Cantó (Cs) augura 'roïns presagis' de confirmar-se el 'nombre màgic' de 13 consellerias en el Botànic II
CS
Cantó (Cs) augura 'roïns presagis' de confirmar-se el 'nombre màgic' de 13 consellerias en el Botànic II

Així ho ha afirmat a preguntes dels periodistes després d'una breu reunió amb Morera com a portaveu dels diputats 'taronges', dins de la ronda de contactes que segueix amb els grups del Botànic: Unides Podem, Compromís i PSPV, respectivament, després de les del PP i Vox del passat divendres.

Precisament els negociadors del nou Botànic han reprès aquest dilluns les converses per a tancar l'acord de Govern, que al principi tindrà 12 conselleries -sobre la base de sis departaments per a PSPV, quatre per a Compromís i dos per a Unides Podem-EU- a falta de tancar les vicepresidències.

Cantó ha assegurat que el seu partit tenia "clar des de fa temps" que no donaria suport a la investidura de Puig, prevista per a aquest dimecres, un argument que "es veu reforçat amb l'espectacle lamentable del repartiment del Botànic". Les negociacions continuen aquest mateix dilluns en la seu de Compromís en la setena reunió dels equips.

En aquest context, el síndic de Cs ha criticat que els tres socis puguen augmentar les consellerias -incloent Presidència- fins a "un nombre que porta molt mals presagis per a una Comunitat que ja ha viscut moltes dificultats per aquest govern". "Amb eixe afegit desastrós de Podem a la mescla com a additiu, són notícies fatals per als valencians", ha recalcat.

De cara a la presa de possessió de Puig, sobre la qual planeja la data del pròxim diumenge, 16 de juny, ha afirmat que de moment "pareix" que serà eixe dia, cosa que veu "discutible" com a "amic de les polítiques de conciliació". Ha lamentat que hagen de treballar tant els càrrecs públics com els treballadors de la casa o els periodistes quan "es podria fer qualsevol dia entre setmana".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento