Comunitat Valenciana

La negociació del Botànic avança, però sense tancar el pacte

  • Els partits de l'esquerra confien a deixar aquest divendres llestos els eixos programàtics per a perfilar l'arquitectura del futur Consell.
PSPV, Compromís y Podem negocian el programa del Botànic II sin 'ansiedad' y confían en llegar a la investidura
PSPV, Compromís y Podem negocian el programa del Botànic II sin 'ansiedad' y confían en llegar a la investidura
PSPV
PSPV, Compromís y Podem negocian el programa del Botànic II sin 'ansiedad' y confían en llegar a la investidura

La quarta reunió de la comissió negociadora del Botànic II va continuar aquest dijous avançant en l'acord programàtic, encara que no s'esperava poder tancar del tot un document. En tot cas, tant des del PSPV com des de Compromís i Unides Podem van destacar que es treballa a bon ritme tenint en compte que es tracta d'un acord que marcarà les polítiques dels pròxims quatre anys.

En la seu de Compromís, la coportaveu de la formació, Àgueda Micó, va explicar abans de començar la reunió que el dimecres es va avançar en la part programàtica concretant els punts dels tres primers eixos de l'acord (feminisme, serveis públics i transició ecològica i lluita contra el canvi climàtic) i aquest dijous anaven a continuar “aprofundint en aqueix contingut”. A més, es van donar unes “pinzellades” sobre l'estructura institucional.

“Anem treballant i el treball va veient-se a poc a poc”, va assenyalar, al mateix temps que va negar que aquest djous es poguera tancar l'acord programàtic: “No, perquè ens falta encara que ens arriben els altres tres eixos de l'acord, demà al matí [per aquest divendres] ha quedat la subcomissió del ‘què’ per a acabar de tancar aqueixos eixos i entenem que nosaltres ho farem després d'ells, per la qual cosa hui [pel dijous] tancat del tot l'acord de govern no el tindrem”. Sobre l'arquitectura institucional, va indicar que la intenció és “marcar alguns eixos bàsics” que permeten que la subcomissió es puga asseure i començar a concretar les conselleries i les seues matèries.

El subsecretari general del PSPV, Manolo Mata, va subratllar que “fer un programa per a quatre anys i amb vocació d'estabilitat, amb un sol govern, exigeix hores de treball”. “Portem tres reunions, hui [pel dijous] tornem a començar el cicle, estem molt satisfets, els eixos programàtics van bé i l'arquitectura institucional segur que va bé”, va agregar.

Preguntat sobre si es podrà saber el nom dels consellers abans de la investidura, fixada per al dia 12, com demana Compromís, va afirmar que “el desitjable” és arribar a aqueixa cita “amb una oferta d'un govern que, si s'aprova la investidura, siga ratificat” i amb unes persones “recognoscibles socialment, amb prestigi social”.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, va subratllar la importància que l'acord arribe el més lluny possible, per al que treballaran “les hores que facen falta amb la condició d'arribar al millor acord possible, sempre tenint en compte que beneficie als valencians; encara queden coses que polir”, va dir.

Ribó i Gómez es reuneixen en el Rialto 

L'alcalde de València en funcions i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, i la candidata del PSPV, Sandra Gómez, es reuniran aquest divendres per primera vegada després de les eleccions com a pas previ a la negociació per a reeditar el Govern de la Nau. Serà a les 10.30 h en el Teatre Rialto.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento