Comunitat Valenciana

La Policia Local de València destina 53 agents a vigilar les platges

  • El dispositiu d'estiu consolida el seu servei 24 hores i augmenta en tres el nombre d’agents.
  • Estaran atents davant furts i controlaran la venda il·legal i l'activitat dels gorretes.
  • Com a novetat, vigilaran que els vehicles de mobilitat personal no circulen pel passeig.
La Policia Local de València destina 53 agents a vigilar les platges
La Policia Local de València destina 53 agents a vigilar les platges
Ajuntament de València
La Policia Local de València destina 53 agents a vigilar les platges

L'Ajuntament de València va presentar aquest dijous la campanya de vigilància de platges de la Policia Local, Bombers i Protecció Ciutadana. Enguany hi haurà 53 agents per a vigilar les platges urbanes i del sud, tres més que l'estiu passat. Se centraran, sobretot, a evitar furts, assistir rescats, controlar la venda il·legal, regular l'aparcament i controlar als gorretes, i, per primera vegada, a vigilar als patinets perquè no circulen pel passeig per als vianants en virtut de la nova ordenança de Mobilitat que entra en vigor demà. El servei funcionarà les 24 hores després de provar-lo amb èxit en 2018, i no de 8.00 a 20.00 hores com en exercicis anteriors.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, va destacar aquest dijous, durant la presentació del dispositiu, que aquest es prestarà durant les 24 hores del dia “per a garantir la tranquil·litat dels usuaris i usuàries de la platja i evitar furts en aquest espai urbà”, va dir en al·lusió als delictes més freqüents que es cometen a les platges durant els mesos d'estiu. No obstant això, Menguzzato va explicar que les dates anunciades sempre són estimatives, “perquè el servei es mantindrà si així ho exigeix l'afluència de gent, tant a les platges del nord (Malva-rosa i Cabanyal) com en les del sud (Pinedo, el Saler i el Perellonet)”.

Pel que respecta als mitjans, l'edil en funcions va indicar que aquest estiu el dispositiu policial a les platges es reforça amb tres agents més. “Aquest cos garantirà la convivència en aquest espai i assistirà al rescat de persones, si és necessari, especialment en la superfície”. La Policia Local, present en totes les platges urbanes, també s'encarrega del control de la venda ambulant o d'activitats d'índole il·legal, “així com de les zones d'estacionament en les quals, a vegades, es genera algun tipus de conflicte”, en referència als anomenats gorretes.

A més, va afegir Menguzzatto, “enguany també, vigilaran els vehicles de mobilitat personal perquè no circulen per la zona per als vianants” com a resultat de l'aplicació de la nova ordenança de Mobilitat, que entra en vigor aquest dissabte. D'altra banda, es mantindrà un servei dedicat a “ajudar menors que es perden per a trobar als seus progenitors”. Aquest treball es realitzarà juntament amb Creu Roja.

“Així mateix, continuem amb l'ampliació de l'horari que vam inaugurar l'any passat, quan vam posar en marxa l'operatiu durant les 24 hores, i és que anteriorment el dispositiu només funcionava des de les 8.00 del matí fins a les 20.00 hores de la vesprada, i nosaltres vam entendre que a partir d'aquesta hora continua havent-hi una gran afluència a les nostres platges i en els passejos, on hi ha moltes zones d'oci.

L'experiència va ser molt positiva, ja que hi havia molt de treball a la nit que es va dur a terme amb la col·laboració de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS)”, va detallar la responsable de seguretat.

Quant als mitjans tècnics, la Policia Local, Bombers i Protecció Civil mantenen la reguarda instal·lada l'any passat, “amb les millores realitzades: aïllament tèrmic, condícies interiors, wifi...”. “A més, incorporem dos quads més, i passem de quatre a sis, la qual cosa ens permet una millor atenció en la zona de les platges. I afegim també el conegut com buggy, que és un vehicle elèctric que serveix per a circular per l'arena i permet que dos agents vagen en el propi vehicle”.

Menguzzatto va recordar que la Policia “també fa un important servei de labor informativa en advertir a les persones que quan vagen a banyar-se no deixen les seues pertinences soles enmig de l'arena”. “Mitjançant senzills consells com parar atenció a les pertinences o demanar a algú que estiga a prop que ho cuide, evitem que en moltes ocasions ocórreguen aquests furts”. L'estiu passat, la Policia va posar 1.242 multes a vehicles a l'entorn de les platges, va realitzar 1.032 identificacions i va detindre a 28 persones.

Més mitjans per als Bombers 

“Quant als Bombers, continuen tenint les llanxes per a fer rescats de persones, i enguany hem comprat una taula que ajuda a fer rescat en superfície. També un nou equip per als bussejadors”, va explicar la responsable municipal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento