Comunitat Valenciana

La quarta reunió per a negociar el futur Consell segueix avançant en el programa però no espera tancar-ho hui del tot

  • VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)

La quarta reunió de la comissió negociadora del Botànic II segueix avançant aquest dijous en l'acord programàtic encara que no s'espera poder tancar hui del tot un document. En tot cas, tant des del PSPV com des de Compromís i Unides Podem destaquen que es treballa a bon ritme tenint en compte que es tracta d'un acord que marcarà les polítiques dels pròxims quatre anys.

En la seu de Compromís, la coportaveu de la formació ha explicat als mitjans abans de començar la reunió que aquest dimecres es va avançar en la part programàtica concretant els punts dels tres primers eixos de l'acord -Feminisme, Serveis Públics i Transició Ecològica i Lluita contra el Canvi Climàtic- i hui continuaran "aprofundint en eixe contingut". A més, es van donar unes "pinzellades" sobre l'estructura institucional, en la qual es continuarà aprofundint.

"Anem treballant i el treball va veient-se a poc a poc", ha assenyalat, al mateix temps que ha negat que hui es puga tancar l'acord programàtic: "No, perquè ens falta encara que ens arriben els altres tres eixos de l'acord, demà al matí ha quedat la subcomissió del 'què' per a acabar de tancar eixos eixos i entenem que nosaltres ho farem després d'ells, per la qual cosa hui tancat del tot l'acord de govern no ho tindrem".

Sobre l'arquitectura institucional, ha indicat que la intenció és "marcar alguns eixos bàsics" que permeten que la subcomissió es puga asseure i començar a concretar les conselleries i les seues matèries.

El sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha subratllat que "fer un programa per a quatre anys i amb vocació d'estabilitat, amb un sol govern, exigeix hores de treball". "Portem tres reunions, hui tornem a començar el cicle, estem molt satisfets, els eixos programàtics van bé i l'arquitectura institucional segur que va bé", ha agregat.

"La gent ha d'entendre que som diferents forces polítiques amb programes diferents i el que fem és integrar, escoltar i sumar. I no pararem fins a l'últim dia. Si podem tancar-ho tot hui millor, si no, demà i si no, despús-demà", ha assenyalat.

Preguntat sobre si es podrà saber el nom dels consellers abans de la investidura, fixada per al dia 12, com demana Compromís, Manolo Mata ha assenyalat que "el desitjable" és arribar a eixa cita "amb una oferta d'un govern que si s'aprova la investidura siga ratificat" i amb unes persones "recognoscibles socialment, amb prestigi social i amb àrees que tothom entenga que li van a beneficiar".

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha assenyalat per la seua banda que arribar a un acord per a quatre anys que siga assumit per les tres forces i que arribe "el més lluny possible" exigeix "un nivell d'acord i de detall que requereix de moltes hores de treball".

"Nosaltres estem disposats al fet que siguen les que facen falta amb tal d'arribar al millor acord possible, sempre tenint en compte que beneficie els valencians, encara queden coses que polir i treballar", ha explicat.

Preguntat sobre si creu que PSPV i Compromís estan posant "alguns obstacles" com ha apuntat el seu síndic en Corts, Rubén Martínez Dalmau, ha indicat que no creu que s'haja de parlar d'obstacles, sinó que "el que cal veure és què prioritats es tenen i qual és la millor forma de garantir-les" en un acord que ha de vincular les tres forces i a aquestes amb la societat.

"Per la nostra banda, com més s'avance i més claredat hi haja, no hi haurà obstacles per cap part", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento