Comunitat Valenciana

Barcala (PP) diu que Bonig i Cantó han quedat a "prendre café" i que la negociació per a Alacant serà a Alacant

  • L'alcalde d'Alacant en funcions, el 'popular' Luis Barcala, ha assegurat que les negociacions entre PP i Ciutadans (Cs) per a formar un nou equip de govern municipal es portaran des d'Alacant, per la qual cosa ha situat en qüestions "genèriques" a nivell de Comunitat Valenciana la "presa de contacte informal" que han mantingut aquest dijous els líders autonòmics de tots dos partits, Isabel Bonig i Toni Cantó, respectivament.
Barcala (PP) diu que Bonig i Cantó han quedat a 'prendre café' i que la negociació per a Alacant serà a Alacant
Barcala (PP) diu que Bonig i Cantó han quedat a 'prendre café' i que la negociació per a Alacant serà a Alacant
EUROPA PRESS
Barcala (PP) diu que Bonig i Cantó han quedat a 'prendre café' i que la negociació per a Alacant serà a Alacant

De fet, segons Barcala, la reunió era per a "prendre un café" i a títol "informatiu" entre els 'populars' i la formació taronja. "Els contactes o negociacions per a Alacant es faran a Alacant", ha recalcat en declaracions als mitjans.

En aquesta trobada, i Cantó han compartit aquest dijous les seues línies roges en matèria de pactes postelectorals per a garantir la governabilitat en l'Ajuntament i en la Diputació d'Alacant i en altres consistoris on sumen, amb la intenció de respectar la llista més votada en cada cas.

En aquest context, el primer edil alacantí ha posat l'accent que "tots" preparen les seues "propostes" per a iniciar les trobades quan Ciutadans estiga en "disposició". També ha apuntat que en eixa negociació "es parlarà" de la possible entrada de Cs en un govern de coalició. "És l'oferiment que els vaig fer, no hi ha cap novetat", ha subratllat.

"Les idees estan molt clares", ha mantingut sobre la postura del PP, de la qual ha dit que va quedar fixada en campanya electoral i "no hi ha grans novetats que posar damunt de la taula". Per tant, ha ressaltat que hi ha "molts punts de coincidència" sobre les qüestions "essencials" per a Alacant.

I, en eixe sentit, Barcala ha assegurat que el que li "importa per damunt de qualsevol altra cosa" són "els objectius a complir" en els pròxims quatre anys i "les butaques importen bastant poc".

TRANQUIL I OPTIMISTA

Preguntat per si és optimista, ha respost: "Clar. Arribem al dia 15 -de juny, dia de constitució dels ajuntaments- i, si no hi ha possibilitat d'acord, i no la hi ha, entre altres formacions, perquè caldria fer quatripartits, com a partit més votat seré investit alcalde".

Així, ha asseverat que arriba amb la "legitimitat" i la "tranquil·litat" de "haver guanyat les eleccions" i de ser el partit "més votat". "Tenim la responsabilitat d'escoltar el que han dit els alacantins en les urnes", ha insistit.

"MERCAT PERSA"

Enfront d'açò, l'alcalde d'Alacant ha lamentat que el 'president' de la Generalitat en funcions i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, haja convertit en un "mercat persa" el canvi de la Diputació d'Alacant i l'Ajuntament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento