Comunitat Valenciana

Puig veu "correcte" que Cs i PP negocien sobre Alacant: "Cada partit s'ha de retratar"

  • El líder del PSPV-PSOE i 'president' de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha assegurat que veu "correcte" que Ciutadans (Cs) i el PP comencen a negociar sobre un possible acord de govern en l'Ajuntament i la Diputació d'Alacant. "Al final, cada partit s'ha de retratar i veure qui són els seus aliats".

Així ho ha afirmat en declaracions als mitjans aquest dijous, preguntat per si els socialistes donen per perduda la governabilitat a Alacant davant la reunió que mantenen aquest dijous en Les Corts els líders autonòmics de tots dos partits, Toni Cantó (Cs) i Isabel Bonig (PPCV). La formació taronja es va convertir el 26M en clau de govern en poder recolzar amb els seus cinc edils un ajuntament liderat pel PP o el PSPV.

Puig ha defès que "cada grup polític ha de dialogar" i que, precisament, el PSPV aposta pel diàleg com a "ferramenta fonamental del discurs polític". Ara bé, ha reiterat que li "preocupa que l'extrema dreta tinga un pes definitiu en un ciutat tan important amb Alacant", davant el possible suport de Vox a Cs i PP.

"Si volen que el seu aliat siga l'extrema dreta, els ciutadans ho prendran en conseqüència", ha advertit, per la qual cosa ha cridat a realitzar una anàlisi "raonada" de la situació a Alacant.

En el conjunt de la província, ha recordat que el PSOE va ser la força més votada en les eleccions municipals, igual que en la Diputació, on també creu que "si hi ha una aliança de les dretes, és evident que tindran la seua responsabilitat".

Ha subratllat que "tot el discurs de Cs està més pròxim al discurs progressista, perquè vol una minimització de les diputacions i sobretot que no siguen un front contra la Generalitat, com han dit sempre públicament". "De fet, Ciutadans parla fins i tot de la desaparició de les diputacions", ha recalcat.

En aquest context, Puig creu que "una diputació del segle passat com vol el PP no tindria molt interés per a Cs", encara que ha insistit que cada partit ha d'"assumir davant els ciutadans el diàleg i la responsabilitat política".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento