Comunitat Valenciana

Mata nega "obstacles" en les negociacions i subratlla que els avanços han sigut "brutals"

  • El sotssecretari general del PSPV i portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata, ha negat aquest dijous l'existència de "obstacles" en les negociacions del Botànic II, com ha apuntat des d'Unides Podem Rubén Martínez Dalmau, i ha assegurat que en l'última reunió hi ha hagut avanços "brutals" en tres dels sis eixos de l'acord programàtic.
Alacant.-Manolo Mata critica que García Egea 'legitime' a Carlos Mazón perquè 'representa l'època més corrupta del PP'
Alacant.-Manolo Mata critica que García Egea 'legitime' a Carlos Mazón perquè 'representa l'època més corrupta del PP'
ARCHIVO
Alacant.-Manolo Mata critica que García Egea 'legitime' a Carlos Mazón perquè 'representa l'època més corrupta del PP'

Així s'ha pronunciat el socialista en declaracions als mitjans en Les Corts en ser preguntat per les paraules del síndic d'Unides Podem en les quals ha indicat que en eixa negociació els qui estan posant "algun obstacle són justament el PSPV i Compromís, que no estan d'acord amb algunes de les mesures principals per a canviar la vida de la gent" que proposen ells, i ha lamentat la falta d'"altura de mires".

"Ell no estava en la negociació, ahir avancem moltíssim", ha subratllat Mata, que ha explicat que es van descartar algunes qüestions bé per impossibilitat econòmica o pressupostària o per incapacitat legal per a fer-les i les tres forces estaven d'acord. Per açò, ha ironitzat assegurant que "potser és que hi ha un Podem i, a més, el senyor Dalmau".

Per a Manolo Mata, "açò va molt bé" i s'ha assumit des del minut un que Podem "hauria d'estar en el govern" i els seus negociadors "manifesten la seua intenció d'arribar a acords programàtics i estar en el govern". Així, ha incidit que no acaba d'entendre "eixa visió de les llums llargues i curtes" a la qual ha al·ludit el síndic d'Unides Podem.

Ha insistit que "no hi ha obstacles en les negociacions", sinó converses, i que si els hi haguera hagut no seguirien negociant aquesta vesprada. Respecte a eixa nova trobada, el socialista ha manifestat la seua esperança en què s'acaben els tres punts restants, en els quals s'inclouen polítiques socials i fiscalitat, "el més problemàtic", i ha destacat que ja s'han vist els de feminisme, canvi climàtic i transició econòmica i serveis públics.

Preguntat sobre si creu que el dia 12 en la investidura aconseguiran el suport dels altres grups, ha indicat que així ho desitgen però la possibilitat de no tindre-ho "està ací": "Tu vas a la investidura, la gent et vota o no et vota, volem que ens investisquen, però pot ser que no". En tot cas, ha assenyalat que queden encara cinc dies fins a eixe moment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento