Comunitat Valenciana

La jutgessa del cas Assut cita a declarar al cunyat de Barberá i a altres familiars

  • L’advocat va quedar en llibertat el passat 30 d’abril, després de romandre quasi un mes a la presó.
  • La causa està oberta, entre altres, per delictes de suborn, falsedat documental i blanqueig de capitals.
El cuñado de Barberá acude a firmar al juzgado por primera vez tras su salida de prisión por el caso Azud
El cuñado de Barberá acude a firmar al juzgado por primera vez tras su salida de prisión por el caso Azud
EUROPA PRESS - Archivo
El cuñado de Barberá acude a firmar al juzgado por primera vez tras su salida de prisión por el caso Azud

La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 13 de València ha citat a declarar a l'advocat José María Corbín, encunyat de l’ exalcaldessa de València Rita Barberá, i a diversos dels membres de la família Corbín Barberá i a altres investigats en el cas Assut, en el qual s'investiguen presumptes 'mossegades' amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d'obra pública de l'Ajuntament de la capital valenciana haurien realitzat al bufet de Corbín.

La magistrada que instrueix aquesta causa, que continua secreta, està practicant diverses diligències i a més ha acordat citar a declarar durant les pròximes setmanes a diversos dels investigats en el procediment, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

Segons ha avançat el diari Las Provincias aquest dimecres, la instructora ha citat a Corbín, a les seues tres filles i la seua dona, qui fora cap de gabinet de Barberá, tots ells en qualitat d'investigats.

La jutgessa va acordar deixar en llibertat a l'advocat el passat 30 d'abril, quan va abandonar la presó en la qual romania des del dia 4 del mateix mes. La magistrada va adoptar aquesta decisió després de la petició de la defensa de Corbín en entendre que la causa que va motivar el seu ingrés a la presó -la possibilitat d'alteració o destrucció de proves- havia disminuït.

Corbín va quedar en llibertat provisional sense fiança encara que amb retirada de passaport i obligació de compareixences els dies 1 i 15 en el jutjat. En la mateixa situació es troba l'altre advocat que va ser detingut en aquesta operació, Diego Elum.

Corbín, detingut en el marc de l'Operació Assut, està considerat en la investigació com el principal implicat. La causa, que va arrancar fa dos anys, està oberta per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d'influències i se segueix també contra altres investigats que no van ser detinguts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento