El Consell col·labora amb la UV en la nova Càtedra de Drets Lingüístics
El Consell col·labora amb la UV en la nova Càtedra de Drets Lingüístics UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres un conveni entre la Conselleria d'Educació i la Universitat de València-Estudi General per a la creació de la Càtedra de Drets Lingüístics, que realitzarà activitats relacionades amb la difusió dels drets lingüístics, així com promoure el multilingüisme com a element de desenvolupament cultural i lingüístic sostenible.

Sobre aquest tema, la consellera portaveu en funcions, Mónica Oltra, ha explicat que la Conselleria d'Educació aportarà un total de 80.000 euros a la Universitat de València amb la finalitat de col·laborar econòmicament en les despeses ocasionades pel funcionament de la càtedra en el desenvolupament de les activitats incloses en el conveni.

Entre les activitats que es contemplen en el conveni, està l'impuls de la investigació acadèmica mitjançant beques pre i postdoctorals, treballs d'investigació i tesis, així com la col·laboració amb institucions i xarxes de la societat civil.

De la mateixa manera, s'inclou la promoció de cursos de formació i activitats de divulgació o la consolidació de la càtedra com un centre d'intercanvi, debat i reflexió amb l'organització de congressos, trobades, seminaris o conferències.

Per la seua banda, la Universitat de València es compromet a desenvolupar el programa d'activitats acordat i justificar les despeses corresponents. A més, la Universitat es compromet a complir les obligacions previstes en la Llei general de subvencions i en la Llei de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana.

Consulta aquí más noticias de València.