Detingudes 40 persones relacionades amb una xarxa que concertava matrimonis
Detingudes 40 persones relacionades amb una xarxa que concertava matrimonis GUARDIA CIVIL - Archivo

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació 'Wedding', ha desmantellat una organització criminal dedicada a concertar matrimonis de conveniència a la Comunitat Valenciana entre dones espanyoles i romaneses i homes indis, i ha detingut 40 persones relacionades amb aquests fets.

L'operatiu va començar el passat mes d'agost. Després de tindre coneixement de la pràctica, es va poder comprovar com l'organització falsificava tota mena de documents per a acreditar la legalitat dels enllaços. Altres membres de la mateixa organització gestionaven una xarxa de certificats matrimonials falsos en diferents països, sobretot Portugal, Romania i Grècia.

Part de l'organització s'auxiliava d'autònoms que s'encarregaven d'acreditar fictíciament actes de la seguretat social de les dones.

Entre les implicades es troben dones de nacionalitat espanyola i romanesa amb situacions econòmiques complicades, que es dedicaven, en molts casos, a la prostitució. Açò afavoria la tasca de captació de "nóvies" realitzada per personal de l'organització, els qui els pagaven fins a 1.000 euros per matrimoni. Els homes extracomunitaris arribaven a pagar a l'organització fins a 17.000 euros.

L'operació s'ha saldat amb la total desarticulació de l'organització criminal i s'ha detingut un total de 40 persones, entre ells els capitosts de l'organització.

Els detinguts estan suposadament implicats en els delictes d'organització criminal, contra els drets dels ciutadans estrangers i falsedat documental.

Aquestes detencions es van realitzar en les localitats de València, Alaquàs, Manises i Elda. En aquesta operació han participat el Grup d'Homicidis de la UOPJ i el Servici d'Informació de la Comandància de la Guàrdia Civil de València, Usecic de València i Alacant, a més del Grs de València. Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sagunt.

Consulta aquí más noticias de València.