Comunitat Valenciana

Investiguen l'aparició d'esquers enverinats després de la mort de diversos animals a Alacant

  • Agents de la Policia Local d'Alacant investiguen l'aparició d'esquers enverinats amb raticida que haurien provocat la mort a un gos, diverses colomes així com a teuladins i una tórtola turca. A més, un altre gos està en tractament veterinari antihemorràgic.
Alacant.- Successos.- Investiguen l'aparició d'esquers enverinats després de la mort de diversos animals
Alacant.- Successos.- Investiguen l'aparició d'esquers enverinats després de la mort de diversos animals
AYTO ALICANTE
Alacant.- Successos.- Investiguen l'aparició d'esquers enverinats després de la mort de diversos animals

Segons ha informat la Regidoria de Sanitat i Protecció animal, la investigació ha començat després de l'aparició de diversos focus amb verís en la via pública. En eixe sentit, s'ha advertit que el Codi Penal contempla penes de quatre mesos a dos anys de presó per als autors de delictes de maltractament animal.

Així mateix, la llei autonòmica 4/94 de Protecció d'animals de companyia també arreplega sancions econòmiques de 6.000 a 18.000 euros per als responsables d'infraccions molt greus. En aquest apartat entren els responsables de maltractar els animals o sotmetre'ls a qualsevol pràctica que els puga produir danys o patiments innecessaris.

Aquesta norma també tipifica com a infraccions molt greus el subministrament de drogues, aliments o fàrmacs a animals que continguen substàncies que puguen ocasionar-los patiments o trastorns en el seu desenvolupament fisiològic natural o la mort.

Les dades sobre enverinament d'animals que obren en poder de la Regidoria ressenyen que "en els últims mesos es venen repetint fets consistents a col·locar esquers amb algun tipus de verí o menjar amb hams en algunes zones públiques de la ciutat, en concret, en àrees de Sant Nicolau de Bari, Parc Avingudes, carrer Olleria o en la plaça Pius XII, amb la finalitat d'enverinar animals, tals com gossos, gats, colomes".

La col·locació d'esquers enverinats en zones urbanes entranya un risc per als animals, així com per als habitants d'eixes zones, per les complicacions que es poden desprendre de tals accions, segons han apuntat des del departament.

Des de la Regidoria de Sanitat i de Protecció Animal s'ha instat la Policia Local perquè es realitzen indagacions pertinents amb la finalitat de localitzar els responsables d'aquests fets.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento