La Confederació de Taxistes Autònoms dubta de l'eficàcia del decret dels VTC
La Confederació de Taxistes Autònoms dubta de l'eficàcia del decret dels VTC ARCHIVO

La Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana ha assegurat que no estan "molt segurs de l'eficàcia" del decret que regula als Vehicles de Lloguer amb Conductor (VTC) "amb la intenció d'evitar que facen de taxis" i que entrarà en vigor el pròxim 2 de juny.

D'aquesta manera, assenyala que "la famosa empresa de transport americana que ja ha sigut sentenciada per incomplir la Llei de Transport a Espanya -en referència a Uber- diu que deixarà de prestar servei a València com a mesura de pressió sobretot a altres comunitats que encara no han regulat aquest servei".

No obstant això, assegura que estan "convençuts" que aquesta "multinacional comissionista que es porta capital fora d'Espanya no se n’anirà" perquè "només intenta treballar amb el model que més beneficis li reporte, a costa de la fiscalitat, de les garanties del servei, les condicions laborals dels treballadors, la saturació del trànsit i del medi ambient o la seguretat dels ciutadans".

"En el futur cabem tots, però complint amb la llei. Amb conductors que complisquen els convenis laborals, que paguen tots els seus impostos a Espanya, que no capten clients al carrer, que no facen serveis amb immediatesa o que cada autorització treballe en la comunitat on s'ha concedit", ha afegit.

Així mateix, ha incidit que "des que va arribar a Europa està intentant enganyar al ciutadà, amb la intenció d'atraure'l al seu model fraudulent de transport. Primer deien ser economia col·laborativa, després agència de viatges, ara diuen que fan un servei d'immediatesa i que amb aquest decret no podran fer-lo".

En definitiva, que "volen ser taxis però sense complir les regles que regulen al taxi”.
La Confederació creu que "el servei públic de taxi ha de continuar garantint un transport discrecional, segur, eficient com porta fent des de fa anys i amb tarifes regulades per l'administració que no es disparen en funció de la demanda, per a protegir a l'usuari en tota la Comunitat Valenciana".

Consulta aquí más noticias de València.