El pesquer 'Nuestra Madre Loreto', premi Global UMH pel rescat de migrants
El pesquer 'Nuestra Madre Loreto', premi Global UMH pel rescat de migrants UMH

El pesquer 'Nuestra Madre Loreto', amb base en el Port de Santa Pola (Alacant), ha sigut condecorat amb el premi 'Global UMH: derrocant murs' pel rescat, l'estiu passat, d'onze immigrants que fugien d'una llanxa militar Líbia.

Els fets van succeir el passat 22 de novembre, quan el pesquer pescava davant de la costa Líbia en la campanya de la gamba i la gambeta per al Nadal. Una pastera en la qual viatjaven els immigrants va demanar empara en veure's "assetjada" per un patruller de Líbia que els va perseguir i va aconseguir portar-se diversos dels seus ocupants. La resta va saltar a l'aigua i va pujar al pesquer.

A partir d'eixe moment, la tripulació va donar recer als nàufrags i va sol·licitar ajuda per a desembarcar-los en un port segur davant l'escassetat d'aigua i aliments. Finalment, el 2 de desembre de 2018 va aconseguir que atracara a Malta, on es va atendre els rescatats, nou adults i dos menors.

Ara, el pesquer ha sigut guardonat amb el Premi 'Global UMH: Derrocant Murs', concedit per l'Associació Espanyola per al Diàleg amb les Cultures Hispanes dels EUA i l'Àrea d'Estudis Hispaunidenses del Vicerectorat de Relacions Internacionals de la Universitat Miguel Hernández (UMH).

L'acte es va celebrar aquest dijous en el marc del I Congrés Internacional per al diàleg amb les cultures hispanes d'Amèrica del Nord (HCNA 2019).

Consulta aquí más noticias de Alacant.