Detingut a Calp un danés condemnat a Bèlgica a cadena perpétua per assassinar la seua exdona en 2009
Detingut a Calp un danés condemnat a Bèlgica a cadena perpétua per assassinar la seua exdona en 2009 CNP - Archivo

La Comissaria provincial ha relatat que agents del Grup de Crim Organitzat de la UDYCO, en col·laboració amb el Grup de Localització de Fugitius de la Comissaria General de Policia Judicial, van desenvolupar un dispositiu de cerca després de rebre notícies de les autoritats belgues sobre la seua possible presència en la zona nord de la costa alacantina.

Els investigadors van aconseguir localitzar i detindre el fugitiu, que era considerat pel país reclamant com a violent i molt perillós. L'arrestat havia sigut inclòs en la llista dels delinqüents més buscats d'aquell país, pel denominat FAST (Fugitive Active Search Team) de la Policia Federal Belga.

Els agents de la Policia Judicial d'Alacant ho van localitzar en Calp on gaudia d'una vida relaxada i mantenia bons contactes amb altres ciutadans estrangers establits en la zona.

Els fets pels quals va ser jutjat i detingut es remunten a l'any 2009 quan, segons la sentència, el fugitiu va disparar fins a en cinc ocasions contra la seua exparella amb un arma de calibre 22 ocasionant-li la mort. Segons van declarar les dos filles del matrimoni, víctima i agressor mantenien mala relació des de la separació de tots dos a causa de les conseqüències econòmiques del divorci.

Per aquests fets, ocorreguts en la localitat belga de Maasmechelen, el fugitiu havia sigut condemnat en absència a cadena perpètua, amb la possibilitat de revisió en 20 anys. Si bé abans de la celebració del juí va fugir del país trobant-se en parador ignorat des d'aleshores.

El detingut serà posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció de l'Audiència Nacional aquest mateix divendres, que serà l'encarregat de realitzar els tràmits relatius a la seua extradició.

Consulta aquí más noticias de Alacant.