El 98,71% dels escolars de 3 anys anirà a centres triats per les seues famílies
El 98,71% dels escolars de 3 anys anirà a centres triats per les seues famílies Europa Press - Archivo

El 98,71% dels xiquets que començaran el pròxim curs Infantil 3 anys han sigut admesos finalment en els centres que havien triat les famílies en la seua sol·licitud prèvia. El percentatge ha augmentat més d'un punt respecte al procés de l'any passat. La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport va publicar aquest divendres les llistes provisionals d'admesos en els centres educatius sostinguts amb fons públics d'Infantil i Primària. Aquestes llistes es poden consultar en tots els taulers d'anuncis dels centres educatius esmentats. 

En concret, hi ha un 95,57% d'admesos provisionals en primera o segona opció, la qual cosa suposa l'augment de més d'un punt respecte a les xifres del curs passat, quan es va situar en un 94,40%, segons va informar en un comunicat el departament que dirigeix Vicent Marzà. Desglossant el resultat per províncies, en la d'Alacant, el percentatge d'admesos en la primera o segona opció en Infantil de 3 anys ha sigut del 96,14%, mentre a Castelló és del 95,44% i a València del 95,19%, percentatges tots bastant similars. 

La baremació de cada sol·licitud l'ha feta de manera automàtica un programa informàtic per a garantir la transparència i l'eficàcia de la baremació final, segons va informar la Conselleria. A més, la puntuació per a fer la baremació ha atés criteris objectius per a garantir la igualtat d'oportunitats entre tots els sol·licitants de plaça sense permetre que els centres atorguen punts subjectius que no responien a cap criteri de rigor. 

Educació ha comprovat que s'han fet un total de 111.914 sol·licituds per ordre de preferència en Infantil de 3 anys, un 1,28% més de sol·licituds que el curs passat. Per províncies, a Alacant s'han fet 36.364; a Castelló 16.929 i a València, 58.621.

Les llistes provisionals d'admesos estan penjades en els taulons dels centres educatius i les famílies que van realitzar el procés de manera telemàtica també rebran els resultats per correu electrònic. El període per a presentar reclamacions és fins al 3 de juny. El 12 de juny es publicaran les llistes definitives i del 13 de juny al 3 de juliol es durà a terme la matriculació. 

Les bones dades tenen una cara oculta, segons va criticar aquest dijous la portaveu d'Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó: “És vergonyós que intenten manipular i enganyar a l'opinió pública, ocultant les dades sobre les milers de famílies que es queden fora de la que és la seua primera opció i que el curs passat va ser d'un 18%. Segons les dades oferides respecte al pròxim curs 19-20, almenys cinc mil famílies han quedat fora i no han pogut optar a l'opció triada, és a dir el 4,5% de les 111.914 sol·licituds en escolarització en infantil 3 anys”.

Per a Gascó “parlen de transparència des de la Conselleria però la informació que es dóna de les llistes provisionals d'estudiants admesos en els centres educatius sostinguts amb fons públics d'Infantil i Primària és parcial i esbiaixada. Des del moment en què no s'atén la seua petició, es vulnera el dret de les famílies i l'administració”.

Llistes d'admesos 

111.914 sol·licituds es van realitzar per a aquest curs que ve en Infantil. València és, òbviament, la província que acumula més sol·licituds, amb quasi 59.000.

5.000 famílies s'han quedat fora i no han pogut optar a l'opció triada, segons va criticar el Partit Popular.

95,57% de les sol·licituds han sigut acceptades en la primera o segona opció marcada. En el curs passat, aquesta dada era del 94,40%, un punt percentual menys.

13 de juny-3 de juliol. És el període en el qual es realitzarà la matriculació d'Infantil per al pròxim curs, segons va quedar fixat aquest dijous.

Recurs a la sentència de Religió 

La Generalitat ha anunciat que recorrerà davant el Tribunal Suprem la sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que estimava parcialment un recurs interposat per l'Arquebisbat de València contra l'exclusió de l'assignatura de Religió en segon curs de Batxillerat i obligava, per tant, al fet que formara part del bloc de matèries optatives específiques a estudiar.

Consulta aquí más noticias de València.