Comunitat Valenciana

El 98,71% dels xiquets de 3 anys a la Comunitat Valenciana aniran a centres escollits per les seues famílies

  • El 98,71% dels xiquets que començaran el pròxim curs Infantil 3 anys han sigut admesos en els centres que havien escollit les famílies en la seua sol·licitud. El percentatge ha augmentat més d'un punt respecte al procés de l'any passat.
Aula de un colegio.
Aula de un colegio.
ARCHIVO
Aula de un colegio.

La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha publicat aquest dijous, 30 de maig, les llistes provisionals d'admesos en els centres educatius sostinguts amb fons públics d'Infantil i Primària. Aquestes llistes es poden consultar en tots els taulers d'anuncis dels centres educatius esmentats.

En concret, hi ha un 95,57% d'admesos provisionals en primera o segona opció, la qual cosa suposa l'augment de més d'un punt respecte a les xifres del curs passat, quan es va situar en un 94,40%, ha informat en un comunicat el departament que dirigeix Vicent Marzà.

En la província d'Alacant, el percentatge d'admesos en la primera o segona opció en Infantil de 3 anys ha sigut del 96,14%, mentre a Castelló és del 95,44% i a València del 95,19%.

La baremació de cada sol·licitud l'ha fet de manera automàtica un programa informàtic per a garantir la transparència i l'eficàcia de la baremació final. A més, la puntuació per a fer la baremació ha atès criteris objectius per a garantir la igualtat d'oportunitats sense permetre que els centres atorguen punts subjectius que no responien cap criteri de rigor.

Educació ha comprovat que s'han fet 111.914 sol·licituds per ordre de preferència en Infantil de 3 anys, un 1,28% més de sol·licituds que el curs passat. Per províncies, a Alacant s'han fet 36.364; a Castelló 16.929 i a València, 58.621.

Les llistes provisionals d'admesos estan penjades en els taulons dels centres educatius i les famílies que van realitzar el procés de manera telemàtica també rebran els resultats per correu electrònic.

El període per a presentar reclamacions és fins al 3 de juny. El 12 de juny es publicaran les llistes definitives i del 13 de juny al 3 de juliol es durà a terme la matriculació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento