Comunitat Valenciana

Uber abandona València aquest dissabte davant l'entrada en vigor de l'obligació de contractar 15 minuts abans

UberX
UberX
UBER - Archivo
UberX

Uber ha anunciat aquest dijous que a partir de el 1 de juny, deixarà d'operar a València coincidint amb l'entrada en vigor de l'obligatorietat de contractar el servei de lloguer de vehicle amb conductor (VTC) amb 15 minuts d'antelació. Així ho ha donat a conéixer l'empresa en un comunicat en el qual argumenta que "l'entrada en vigor de les noves restriccions a la VTC ens obliguen a suspendre el servei d'UberX a València".

En tot cas, assegura que el seu "compromís amb la Comunitat Valenciana roman intacte" i que segueix "a disposició de la Generalitat per a treballar en una regulació justa per a tots".

A més, en un comunicat dirigit als seus clients i difós en les seues xarxes socials, Uber recorda que fa uns mesos va arribar a València "amb el compromís d'oferir una nova alternativa de mobilitat còmoda i segura". "Des d'aleshores, -afegeix-, molts de vosaltres ens heu triat per a moure-us per la vostra ciutat i centenars de conductors han trobat en Uber una nova oportunitat professional".

No obstant açò, lamenta, a València serà obligatori esperar 15 minuts per a contractar una VTC, a partir de l'1 de juny, data en la qual conclou la moratòria de dos mesos que la Generalitat Valenciana va atorgar per a començar a aplicar aquesta mesura, després de l'entrada en vigor del decrete llei que regula la prestació del servei de transport públic de viatgers mitjançant VTC a la Comunitat.

Per a Uber, aquesta és "una restricció incompatible amb la immediatesa" del seu servei. Així, "mentre estudiem les nostres opcions de futur, ens veiem obligats a suspendre el servei d'UberX a València", assenyala en el seu escrit.

La companyia assegura que vol ser "un aliat a llarg termini" de les més de 600 ciutats en les quals operen a tot el món "i València no és una excepció", però puntualitza que "per a contribuir a la vida d'una ciutat necessitem que existisca una regulació justa".

En aquest sentit, l'escrit, firmat pel director d'Uber Espanya, Juan Galiardo, apunta que "en el cas de València, com a Catalunya, necessitem una regulació que tinga en compte als conductors i usuaris de la VTC, que hui veuen desaparéixer el seu mitjà de vida i la seua llibertat de triar com es mouen per la seua ciutat".

Finalment, Galiardo dona les gràcies a tots els que han confiat en Uber durant aquests mesos i a tots els conductors que han donat "un exemple de professionalitat i compromís", conclou.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento