Comunitat Valenciana

El líder de Podem Dénia retrau Iglesias les paraules sobre Amancio Ortega: "Convé que algun polític calle la puta boca"

  • El candidat de Podem a Dénia (Alacant) en les eleccions municipals, Àlex Rodenkirchen, ha retret el líder de la formació morada, Pablo Iglesias, les declaracions que va realitzar sobre les donacions a la sanitat pública del propietari de Zara, Amancio Ortega, en la campanya electoral, perquè creu que els han perjudicat en els resultats. "Convé, a vegades, que algun polític calle la puta boca. I demane disculpes i ho retire immediatament, però ens ha perjudicat", ha afirmat.
Líder de Podem Dénia retrau a Iglesias les paraules sobre Ortega: 'Convé que algun polític calle la puta boca'
Líder de Podem Dénia retrau a Iglesias les paraules sobre Ortega: 'Convé que algun polític calle la puta boca'
PODEM
Líder de Podem Dénia retrau a Iglesias les paraules sobre Ortega: 'Convé que algun polític calle la puta boca'

Rodenkirchen s'ha pronunciat en aquests termes en unes recents declaracions, que recalca que fa "a títol personal" i no com a Podem Dénia, per a valorar els resultats de les eleccions, en les quals la formació morada s'ha quedat sense representació en el consistori davant dels dos edils que va obtindre en 2015 amb CET.

"Estimat Pablo Iglesias, 'coletas', Dénia anava molt bé, com totes les poblacions. Estàvem pujant, estàvem fent un treball excel·lent. No se t'ocorre una altra genial idea que fer un míting i parlar d'Amancio Ortega", ha expressat el candidat, que ha afegit: "Evidentment, nosaltres no volem que ens donen. Nosaltres volem que paguen impostos. Però si tant dius que la premsa no et recolza, la notícia no és que no pague impostos a Espanya o que tinga treballadors precaris, la notícia ha sigut que Podem no recolza la donació a les víctimes del càncer".

Rodenkirchen ha assegurat que "fa una setmana i mitja", la gent li deia "ànim, et recolze" però que després del comentari "desafortunat" d'Iglesias, van passar a dir-li "tant de bo mai tingueres càncer". "Em va doldre, no va arribar el missatge. Crec que els polítics en campanya, moltes vegades s'haurien de mossegar la llengua", ha afegit.

"Em van dir en un programa de ràdio que si a vegades soltava alguna paraulota. Doncs convé, a vegades, que algun polític calle la puta boca. I demane disculpes i ho retire immediatament, però ens ha perjudicat. Perquè la notícia d'aquesta setmana ha sigut eixa (les declaracions d'Iglesias), i cal ser conseqüents i ara cal donar la cara. Espere que isca i done la cara també", ha explicat.

Així mateix, ha lamentat que estan "de dol" i "pràcticament afonats" perquè en les últimes eleccions la formació ha perdut "en tots els municipis" -ha enumerat Barcelona, Madrid, la Corunya, Saragossa, però també localitats valencianes- i en quasi totes les autonomies, amb l'excepció de la ciutat de Cadis, a l'alcalde de la qual, José María González 'Kichi', ha donat l'enhorabona. "Kichi, crec que no eres molt amic del senyor Iglesias", ha afegit dirigint-se a ell.

"HEM FRACASSAT, DEMANE DISCULPES"

"Com a màxim responsable de Podem" en la localitat, ha afirmat que no se'n va a "excusar". "Hem fracassat, demane disculpes per si no he donat la talla o no he estat a l'altura", ha dit en una compareixença en la qual ha arribat a plorar.

També en aquest cas s'ha dirigit al seu propi partit "a nivell estatal", al que li ha donat "gràcies per res" i per la seua "no ajuda", i ha donat l'enhorabona al PSPV, que governarà amb majoria absoluta Dénia, i al que ha demanat que mire les propostes de la formació morada i duga a terme una política "social, coherent i per a la gent".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento