Comunitat Valenciana

Cullera reviu l'atac del pirata Dragut i amplia la recreació històrica

  • Aquest dissabte i diumenge a les 19.00 hores Cullera reviurà l'atac del temut pirata.
  • L'any passat va aconseguir atraure 14.000 persones entre veïns i visitants.
TURISMO.- CULLERA AMPLÍA A DOS PASES LA RECREACIÓN HISTÓRICA DE DRAGUT TRAS EL ÉXITO DE VISITANTES
TURISMO.- CULLERA AMPLÍA A DOS PASES LA RECREACIÓN HISTÓRICA DE DRAGUT TRAS EL ÉXITO DE VISITANTES
AUYUNTAMIENTO CULLERA - Archivo
TURISMO.- CULLERA AMPLÍA A DOS PASES LA RECREACIÓN HISTÓRICA DE DRAGUT TRAS EL ÉXITO DE VISITANTES

La localitat valenciana de Cullera reviurà l'atac del pirata Dragut i ha ampliat a dues passades la recreació històrica del desembarcament d'aquest corsari, així com el mercat pirata que acompanya a aquesta activitat, que l'any passat va aconseguir atraure 14.000 persones entre veïns i visitants.

Per això, enguany l'Ajuntament del municipi ha decidit ampliar l'esdeveniment a dos dies perquè més gent puga gaudir-lo i maximitzar així l'impacte econòmic. Així, aquest dissabte i diumenge a les 19.00 hores Cullera reviurà l'atac del temut pirata, ha explicat el consistori.

Després de la interpretació musical del 'Despertar de Cullera' a la Casa de l'Ensenyament, els pirates, armats amb llances, espases i gumies, apareixeran per sorpresa en l'embarcador del carrer del Riu a bord d'un vaixell en el que era l'antic pont de barques sobre el Xúquer.

Des d'allí, els pirates iniciaran la seua incursió a la ciutat mentre sembren el terror per la zona centre. En la plaça d'Espanya tindrà lloc el segrest de la donzella, prolegomen de la batalla entre saquejadors i soldats del rei que es produirà al Pati de l'Església, i la gran batalla final es desenvoluparà als Jardins del Mercat Municipal.

'Dragut torna a Cullera' recrea amb fidelitat els successos que van ocórrer el 25 de maig de 1550, quan el pirata va penetrar pel riu fins a la Vila i va assetjar i va segrestar dones i xiquets, i es va portar un quantiós botí a canvi de l'alliberament d'aquests.

La regidora de Patrimoni Històric en funcions, Amparo Jover, ha explicat que aquesta política d'esdeveniments basats en la historiografia local permet "atraure un flux de visitants que dinamitzen al sector turístic al mateix temps que difonen episodis significatius que han marcat l'esdevenir de Cullera".

'El despertar de Cullera’

El grup teatral Fandango de Cullera aportarà novament l'elenc d'intèrprets, ja que l'agrupació va compondre l'any passat 'El despertar de Cullera', una cançó dedicada al mític pirata perquè la seua llegenda també es puga cantar.

La recreació del pirata s'emmarca dins del Programa 52 de la regidoria de Turisme, un conjunt d'accions impulsades pel consistori que busquen dinamitzar i desestacionalitzar el turisme de Cullera.

En aquest sentit, Cullera és l'únic municipi de la península amb un museu dedicat a la pirateria, que està situat en la mateixa cova en la qual Dragut es va amagar amb els seus homes abans d'atacar i que compta amb un recorregut que narra la forma de vida dels pirates en aigües del Mediterrani del segle XVI.

En aqueixa cova es poden trobar tot tipus d'artefactes pirates de l'època i fins i tot una rèplica a grandària real de la galera que va usar Dragut per a assaltar Cullera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento