Comunitat Valenciana

El president executiu dels Jaume I: "Tant de bo Amancio Ortega ens pagara un premi"

  • El president executiu de la Fundació Premis Rei Jaume I, Javier Quesada, ha fet aquest dimarts una defensa de la filantropia i en eixe sentit ha apuntat que veu "molt mal que a Espanya no es faça més". "Tant de bo Amancio Ortega ens finançarà un premi", ha comentat.
El president executiu dels Jaume I: 'Tant de bo Amancio Ortega ens pagara un premi'
El president executiu dels Jaume I: 'Tant de bo Amancio Ortega ens pagara un premi'
TWITTER FUNDACIÓN PREMIOS JAUME I
El president executiu dels Jaume I: 'Tant de bo Amancio Ortega ens pagara un premi'

Quesada, en la roda de premsa per a presentar la reunió de jurats Premis Rei Jaume I, s'ha referit així a la polèmica suscitada per la donació de la Fundació Amancio Ortega a la sanitat pública espanyola i ha apuntat que "tant de bo" Espanya tinguera més filantrops.

En eixe sentit, ha aprofitat la pregunta per a mostrar el seu desig que l'empresari també finançara una nova categoria a les sis modalitats que ara existeixen en els Premis Rei Jaume I i ha desvetlat que ja s'han dirigit l'empresari tèxtil per a sol·licitar-li-ho.

Quesada ha confirmat que no ampliaran el nombre de categories de les sis actuals -Investigació Bàsica, Economia, Investigació Mèdica, Protecció del Medi ambient, Noves Tecnologies i Emprenedor- fins que s'assegure que la nova modalitat va dotada d'un finançament garantit. Sobre este tema, ha recordat que la Fundació va haver de renunciar al guardó al Compromís Social en quedar-se sense finançament.

En qualsevol cas, ha apuntat que el finançament d'un premi no podria portar cap condicionament perquè es tractaria d'un acte de filantropia o de mecenatge, no de patrocini. Quesada ha recalcat que, de fet, els Jaume I no existirien sense la filantropia.

Per açò, ha considerat "excessives" les crítiques a Ortega quan la donació a la sanitat pública es va realitzar sense "cap condició". Així, ha apuntat que a EUA el patrocini suposa el 2% del PIB, amb el que s'obté 25 vegades el que a Espanya s'inverteix en R+D.

No obstant açò, ha advertit de la filantropia que promociona institucions amb una ideologia "molt marcada" per l'acumulació de poder que pot suposar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento