Comunitat Valenciana

26M Majoria absoluta de novençans: 21 dels 33 regidors de València s'estrenen en el consistori

  • Les eleccions municipals de 2019 a València han resultat en un ple de l'Ajuntament que comptarà amb cinc partits en la pròxima legislatura. Una d'elles entra per primera vegada, Vox, i en una altra, el PPCV, no repeteix cap regidor de l'anterior legislatura.
Ple de l'Ajuntament de València
Ple de l'Ajuntament de València
AYUNTAMIENTO DE VALENCIA - Archivo
Ple de l'Ajuntament de València

El partit més votat ha sigut Compromís, amb un total de 10 regidors: Joan Ribó, Isabel Lozano, Gloria Tello, Pere Fuset, Giuseppe Grezzi, Lucía Beamud, Carlos Galiana, Sergi Campillo, Luisa Notario i Alejandro Ramón. La llista de l'alcalde suma un edil més que en 2015. Precisament és la coalició valencianista la que té més repetidors en les seues files: set de 10. S'estrenen Lucía Beamud, Luisa Notario i Alejandro Ramón.

En segona posició ha quedat el PPCV. La llista que encapçala María José Català ha obtingut huit edils, dos menys que en 2015. A més de Català, seran regidors María José Ferrer San Segundo, Paula Llobet, Santiago Ballester, Enric Esteve, Juan Giner, Marta Torrado i Julia Climent. La llista del PP no incorpora a cap edil de l'anterior legislatura.

El tercer partit més votat ha sigut el PSPV-PSOE, que puja dos. Així, hi haurà un total de set regidors socialistes en el consistori valencià: Sandra Gómez, Emiliano García, Maite Ibáñez, Ramón Vilar, Elisa Valia, Aarón Cano i Pilar Bernabé. Solament Sandra Gómez i Ramón Vilar repetixen.

La quarta posició ha sigut para Ciutadans, que amb Fernando Giner al capdavant ha obtingut els mateixos edils que en 2015, encara que aleshores va ser tercera força. A Giner l'acompanyaran en el grup municipal Rocío Gil, Narcís Estellés, Rafael Pardo, Amparo Picó i Javier Copoví. Gil, Pardo i Copoví s'estrenen en el consistori.

L'últim grup amb representació serà el de Vox, que obté representació per primera vegada en l'Ajuntament. Els seus dos regidors seran Pepe Gosálbez i Vicente Montañez.

Unides Podem-Esquerra Unida, per la seua banda, s'ha quedat fora del consistori. En 2015, la llista de València en Comú va obtindre tres edils i Esquerra Unida es va quedar fora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento