Comunitat Valenciana

Naix una gasela Mhorr en Bioparc, la "dama" d'una espècie extinta en la naturalesa

  • La primavera ha portat "esperança" a Bioparc València amb el naixement fa uns dies d'una gasela Mhorr, considerada com la 'dama' d'aquesta espècie extinta en la naturalesa per l'elegància de les seues potes llargues i el seu coll esvelt.
NAIXEMENT EN DIRECTE EN BIOPARC VALÈNCIA D'UNA GASELA MHORR, ESPÈCIE EXTINTA EN LA NATURALESA
NAIXEMENT EN DIRECTE EN BIOPARC VALÈNCIA D'UNA GASELA MHORR, ESPÈCIE EXTINTA EN LA NATURALESA
BIOPARC
NAIXEMENT EN DIRECTE EN BIOPARC VALÈNCIA D'UNA GASELA MHORR, ESPÈCIE EXTINTA EN LA NATURALESA

Aquest "preciós" mascle va nàixer amb normalitat davant la resta del ramat. Amb només uns dies de vida, la cria de gasela ja mama i corre al costat dels adults, detalla el parc en un comunicat.

El grup reproductor, compost per un mascle i tres femelles, forma part del programa de conservació internacional (EEP) de l'espècie. En el zoològic està en la zona de la sabana, en un recinte multiespècie que comparteix amb altres antílops, els addax (Addax nasomaculatus), la grua coronada collgrisa (Balearica regulorum) i la tortuga d'esperó (Centrochelys sulcata).

La Mhorr (Nanger dama mhorr) és una bella gasela que es distingeix pel seu blanc pelatge cobert d'un color castany vermellós en el seu dors i les seues característiques banyes en forma de 's'. És la major de les gaseles del món i desgraciadament una de les espècies que es va extingir en el seu hàbitat.

En l'actualitat, sobreviu en el planeta gràcies a un espanyol, el professor José Antonio Valverde, que va rescatar el Sàhara a un grup d'11 exemplars del que descendeixen tots els que hi ha en diverses institucions conservacionistes.

La tristament famosa llista roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) inclou la gasela Mhorr com críticament amenaçada d'extinció, la qual cosa va motivar que el Bioparc s'unira en 2014 a les institucions internacionals que lluiten per a garantir la seua pervivència. Amb la formació del grup valencià, pràcticament des de la seua arribada cada any s'han reproduït amb èxit fins a un total de 12 cries nascudes en el recinte.

ICONA CONSERVACIONISTA

Aquesta poc coneguda espècie d'antílop s'ha convertit en icona conservacionista" i exemple de la tasca dels parcs d'animals i la necessària cooperació internacional per a evitar la pèrdua de biodiversitat.

La gasela Mhorr ha començat reintroduir-se en el seu entorn natural mitjançant cinc iniciatives al Marroc (parc nacional Bou-Hedma i Domaine Royal R'Mila), el Senegal (reserva de fauna de Guembeul i reserva de fauna de Ferlo Nord) i Tunísia (Parc Nacional de Bou Hedma), gràcies a la cooperació internacional de diverses institucions.

Precisament aquest dissabte, 25 de maig, el Bioparc se suma al Dia d'Àfrica després que dimecres passat se celebrarà el Dia de la Biodiversitat. D'11 a 18.30 hores hi ha 'pintacares' i tallers perquè els més xicotets puguen aprendre i conscienciar-se sobre la importància els actes humans en la conservació del planeta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento