Comunitat Valenciana

El Festival 10 Sentits trasllada a Sagunt les arts vives amb el programa basat en el lema 'Bèsties'

  • El Festival 10 Sentits arriba a Sagunt, en col·laboració amb l'Ajuntament d'aquesta localitat, per a traslladar les arts vives a través d'un programa basat en el lema 'Bèsties', segons ha informat l'organització del certamen.
EL FESTIVAL 10 SENTITS ARRIBA A SAGUNT
EL FESTIVAL 10 SENTITS ARRIBA A SAGUNT
ORGANIZACIÓN FESTIVAL DIEZ SENTIDOS
EL FESTIVAL 10 SENTITS ARRIBA A SAGUNT

Cada any la programació del 10 Sentits s'articula al voltant d'un lema "que tracta de reflexionar sobre un aspecte que puga afectar l'avanç de la nostra societat". D'aquesta manera, l'art s'enfoca com a "vehicle de transformació i de l'acció social". En 2019, 'Bèsties' "condemna i reflexiona sobre el concepte de violència que sacseja escenaris diversos del món en el qual vivim".

El 10 Sentits va nàixer en 2011 i aposta en cada edició per visibilitzar qüestions que preocupen a la comunitat i per "ressaltar el poder de l'art com a catalitzador de l'acció social". Cada any, la programació s'articula sota un lema que proposa una "reflexió oberta" a la mirada dels diferents creadors i creadores participants en diàleg amb el públic i la ciutadania.

Ara, per primera vegada aquesta cita s'expandeix "més enllà" de la pròpia ciutat i engega satèl·lits amb programació pròpia. El primer d'ells se celebra a Sagunt.

Així el Casal Jove ha acollit l'exposició 'Xicotetes Bèsties' amb els treballs realitzats per al concurs infantil en el qual han participat xiquets de diferents centres escolars oferint la seua visió sobre la violència i tot el que l'envolta en la nostra societat.

El Casal Jove acull aquest divendres, a les 20.30 hores, l'obra 'Pedro y el capitán', versió del text de Mario Benedetti, amb direcció de Domingo Ferrandis a càrrec d'Alteatro Producciones. Aquesta peça no va sobre "bons o roïns" sinó sobre la condició humana, i la seua complexitat. David Bautista i José M. Soriano protagonitzen aquesta obra que tracta de reflectir la relació entre víctimes i victimaris.

A més, el 14 de desembre el pianista Antonio Galera oferirà un recital en el Teatro de Begoña. Aquest professional ha actuat a Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia en sales com a la Salle Cortot de París, St. Martin in the Fields de Londres, Zhong Shan Hall de Taipei, Auditori Nacional de Madrid o Palau de la Música de Barcelona i en festivals com el Cicle de Joves Intèrprets de la Fundación Scherzo, Musika-Música Bilbao, Festival Serenates i Festival del Mediterrani de València o amb el Centre de Musique de Chambre de París.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento